Rozhodně nejúžasnějším klenotem ve sbírce vévodkyně ze Sussexu je její zásnubní prsten, který osobně navrhl Harry a nechal ho vyrobit královským klenotnictvím Cleave and Company. Zlatý kroužek s diamantem ve středu, údajně kolem 3 karátů, pochází z Botswany, kde dvojice trávila dovolenou pár týdnů poté, co se dali dohromady.

Na každé straně jsou pak ještě dva kulovité diamanty z brože, která původně patřila Harryho matce, zesnulé princezně Dianě (†36). Princ v rozhovoru z loňského listopadu prohlásil, že se rozhodl kamínky použít proto, aby se tak ujistil, že Diana „na téhle bláznivé cestě bude s nimi“. Cenu prstenu samozřejmě neprozradil, ale špičkový britský klenotník jeho hodnotu odhadl na 140 tisíc liber, tedy v přepočtu 4 miliony korun.

Brunetka si pak očividně velmi potrpí na osmnáctikarátové náušnice z bílého zlata z kolekce Galanterie de Carier, v nichž byla poprvé viděna v dubnu na oslavné recepci Invictus Games, sportovního turnaje pro postižené členy armády, který založil Harry.

Zřejmě také on prý Meghan náušnice, jejichž cena je odhadována na 60 tisíc liber (v přepočtu 1,7 milionu), daroval jako předsvatební dárek. A ona si je oblíbila natolik, že si je vzala i ve svatební den.

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Tehdy ostatně vypadala jako princezna z pohádky. Napomáhala tomu samozřejmě i tiára (korunka), která zdobila její účes. Tu nevěstě zapůjčila samotná královna Alžběta II. (92), která se s ní také vdávala. Vyrobená byla původně pro její babičku, královnu Marii.

Korunka má přitom neopakovatelný design, kdy základna je tvořena propletenými ovály a kulatými diamanty. Ve středu je odnímatelná květinová brož vyrobená z deseti třpytivých kamínků. „Mělo by to cenu mezi 350 - 450 tisíci liber (v přepočtu 10-13 milionů), ale zabralo by to asi 500 hodin vyrobit druhou takovou tiáru," uvedl přední klenotník David Marshall pro Daily Mail.

Řada lidí si ale možná nevšimla, že Meghan měla na veselce také další šperk – krásný náramek z kolekce Reflection de Cartier. Má osmnáct karátů a na sobě více než 100 diamantů! Oficiálně existují dvě verze náramku, z nichž jedna stojí 241 tisíc liber, tedy něco přes 7 milionů korun. Ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o šperk královské rodiny, mohl být náramek vyroben na zakázku, a cena se tak mohla lišit.

Po svatbě se pak konala ještě další oslava s omezeným počtem nejbližších hostů. Novomanželé se na tuto akci už převlékli a Meghan dokonce změnila i náušnice. Vzala si totiž dlouhé visací náušnice ze stejné kolekce Cartiera jako její krásný náramek, co měla na svatbě. Mají 128 karátů, jsou z bílého zlata a na každé náušnici je 19 kulatých a 10 obdélníkových diamantů. Jejich cena je 60 tisíc liber, tedy 1,7 milionu korun. Na prstě se jí pak blýskal akvamarínový prsten princezny Diany.

VIDEO: Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor!

Video
Video se připravuje ...

Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor! Redakce Blesku, Reuter

Na oslavě 70. narozenin svého tchána prince Charlese se Meghan pro změnu na zápěstí houpal další briliantový náramek, údajně další dárek od manžela Harryho. Šperk vypadá velmi podobně jako ten z kolekce Cartier Essential Lines, který je z 18karátového bílého zlata a 61 drahých kamenů. Jeho cena je 17,7 tisíc liber, tedy v přepočtu 500 tisíc korun. Navíc by to mohl být další odkaz na zesnulou princeznu Dianu, která milovala šperky od Cartiera a vlastnila téměř totožný šperk.

Kromě toho se původně americká herečka může pyšnit ještě řadou dalších klenotů, například náušnice od kanadského klenotnictví Birks připomínající sněhové vločky, zlatý prstýnek s diamanty, který dříve nosila skoro pořád, zlatý náramek s diamanty od britského designera Shauna Leanea, a tak dále. U těchto šperků už ale ceny nejsou tak ohromující. Zřejmě proto, že si je pořizovala ještě coby svobodná Meghan Markle.

VIDEO: Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
78 fotografií