Člen činohry ND a hvězda komedie století S tebou mě baví svět se zhruba před měsícem podrobil vážné operaci v dutině břišní. Co jeho náhlé onemocnění způsobilo, zůstává mezi hercem, lékaři a jeho nejbližšími. Národní divadlo, kde hraje ve třech inscenacích, proto za něj povolalo na jeviště jeho kolegy Františka Němce (74), Ondřeje Pavelku (62) a Jiřího Štěpničku (71). Prken zlaté kapličky se herec ale nechtěl vzdát a od 22. května opět pracuje. Podle jeho přesvědčení mu právě to teď prospěje.

VIDEO: Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu Tereza Kühnelová

Nová výzva

O své budoucnosti po zákroku i o utajování detailů zákroku herec nyní poprvé promluvil: „V životě každého z nás nastávají různé momenty a různá období. V tom svém právě prožívám zásadní etapu, kdy se snažím vrátit své tělo za pomoci týmu lékařů do obvyklé kondice,“ prohlásil Postránecký. „Je však jen na mně, abych se k celé věci postavil statečně a čelil tomu beze strachu, jak nejlépe dokážu...“ upřesnil. Současnou situaci bere podle svých slov jako novou výzvu a příležitost. „Nechci se skrývat ani stranit veřejného zájmu, ale věřím, že pochopíte, že nové síly chci nabírat zejména v soukromí a se svými nejbližšími. V některých situacích jsou další slova zbytečná a rozebírání detailů nežádoucí,“ dodal herec s tím, že si velmi váží podpory, které se mu ze všech stran dostává.

Léčba prací

Naštěstí má kolem sebe lékaře a milující rodinu. Od starostí ho teď také bude rozptylovat práce nejen v divadle, ale i v televizi. Na Primě připravuje další díly Receptáře Prima nápadů, ale také nový seriál s pracovním názvem Krejzovi. I když televize informace o projektu tají, Blesk zjistil, že jde o seriál z rodinného prostředí. Herec se na place potkává kupříkladu s Markétou Plánkovou (40) , Pavlem Novým (69) či Vlastou Peterkovou (71). „Už teď se těším na jeho vysílání!“ vzkázal Postránecký optimisticky.

Zdá se, že je herec opět ve formě, nicméně jeho přátele nadále zneklidňuje, kolik Václav v posledních měsících zhubl kilo. Snad mu jeho radostná a veselá nátura pomůže se ze strastí nemoci rychle oklepat.

Fotogalerie
12 fotografií