Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Milionáře (†32) zabila rakovina: Svůj majetek před smrtí rozdal chudým

Autor: jh - 
2. června 2018
07:05

Ačkoliv měl australský podnikatel a boháč Ali Banat před sebou celý život, dosáhl už ve svém raném věku vrcholu: jeho bezpečnostní a elektrikářská firma mu přinesla závratné bohatství. Život v přepychu si však mladý muslim neužil dlouho. Po diagnóze pokročilého stupně rakoviny odstartoval rozsáhlý charitativní projekt a všechno své jmění rozdal.

Ali měl podle lékařů jen 7 měsíců života, nakonec se probojoval skrz dva další roky. Zákeřná nemoc ho přece ale nakonec dostihla. Aliho duch však žije dál v organizaci MATW (Muslimové kolem světa), kterou před smrtí rozjel. Tváří v tvář nezastavitelné smrti se Ali obrátil k víře a rozhodl se pomoci svým bratrům a sestrám, které také zasáhl těžký osud.

Australan nejprve prodal svou firmu a odcestoval do státu Togo v Africe, kde postavil Masjit (muslimský chrám - pozn. red.) a školu pro místní děti. Následně odstartoval charitu, jejímž cílem bylo postavit vesnici pro více jak 600 sirotků a 200 vdov se školou a nemocnicí na podporu zubožených domorodců.

Krátce před smrtí natočil Ali dnes již virální video s názvem Obdarovaný rakovinou. V něm mluví o příležitosti se změnit, kterou mu těžká nemoc dala. „I kdybyste sami nic nefinancovali a jen podporovali cizí projekt, udělejte něco, neboť přísahám, že na Poslední soud se vám to bude hodit,“ řekl mladík ve svém rozloučení se světem.

Jeho příznivci v projektu MATW pokračují i po Aliho smrti a dohromady nasbírali více jak 21,700,000 korun. Milionářův poslední odkaz tak bude i do budoucna v jeho jménu pomáhat světu.

 

Video: Neskutečná vlna solidarity s mladou maminkou (28) bojující s rakovinou: Lidé poslali Míše na biologickou léčbu už přes milion korun

11karel11 ( 2. června 2018 12:48 )

Chudým vzal, chudým dal.

Zobrazit celou diskusi