Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ulicemi Loun ujížděl 160 km/h: Chtěl jsem prověřit policie, tvrdil řidič

Autor: uá - 
1. června 2018
16:59

Zběsilá automobilová honička se odehrála v noci v ulicích Loun. Vše začalo tím, že policisté chtěli upozornit řidiče (28) nissanu, že mu nesvítí zadní světla. Ten ale šlápl na plyn a ujížděl, chvílemi i 160 km/h.

Zběsilou honičku v ulicích města popsala Blesku svědkyně, která v autě piráta seděla jako spolujezdkyně. „Byl to otřesný zážitek. Celou dobu jsem na něj křičela, ať zastaví, on ale tvrdil, že nemůže,“ řekla.

Řidič se podle ní hnal bezohledně jednosměrkami, po trávníku, i po pěší zóně. Na tachometru měl prý v jednu chvíli až 160km/h. „Jen těsně minul paní, která venčila psa,“ popsala svědkyně.

Jsem z inspekce

Řidič ve snaze setřást policejní hlídku pokračoval v nebezpečné jízdě i mimo město. Dojel do dva kilometry vzdálených Dobroměřic, kde skončil ve slepé ulici. Tam ho hlídka dostihla, zadržela a v poutech převezla na služebnu.

Starý nissan, kterým ujížděl, tam ještě včera stál. Řidiče Blesk zastihl, když se k němu vracel. „Byl jsem to já,“ přiznal. Na dotaz, proč hlídce ujížděl, řekl: „Jsem z inspekce. Chtěl jsem tak policisty prověřit.“

Zakázané řízení

Policisté noční honičku potvrdili. „Řidič měl vysloven zákaz řízení. Případ vyšetřujeme pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová. Podle svědkyně byl mladík navíc i pod vlivem drog, zkoušku na ně ale odmítl. To policisté nechtěli komentovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání