„On byl poslední dobou jen doma, málo vycházel. Vhodil nám tady do schránek dopis, v němž se obhajoval, že něco takového udělá. Odešla od něj žena s dětmi. Nedal to,“ řekl Blesku obyvatel sousedního domu.

K domu policisté vyrazili právě na základě oznámení příbuzných a známých. Obvykle klidné středeční dopoledne ve Vřesině se pak proměnilo v manévry se stovkou policistů. Ján se v domě zabarikádoval a vytasil dokonce na policisty pistoli.

„Na místě policisté pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání,“ uvedl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Při následné potyčce policisté muže střelili do nohy a došlo i ke spuštění výbušného systému! Naštěstí nedošlo k výbuchu.

Zraněný Ján stále leží v nemocnici. Kriminalisté zatím ve čtvrtek odpoledne provádějí domovní prohlídky. Hledají i další možné výbušniny...

 „Muž není držitelem zbrojního průkazu. Stále je v péči lékařů, proto doposud nebyl proveden jeho výslech. Jakákoliv právní kvalifikace není proto nyní na místě. Čekáme na rozhodnutí soudu,“ řekla policistka Gabriela Holčáková.

Fotogalerie
13 fotografií