Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie vážně postřelila dva 12leté migranty. Seděli v nelegální dodávce

Autor: ČTK, ivm - 
31. května 2018
14:50

Chorvatská policie ve středu večer postřelila dva migranty, kteří byli v nákladním automobilu nelegálně převážejícím běžence nedaleko hranice s Bosnou. Zraněnými jsou dvanáctiletí chlapci z Iráku a Afghánistánu. Informovala o tom ve čtvrtek chorvatská média s odvoláním na mluvčího policie v Zadaru. Děti byly převezeny do nemocnice, jejich stav je vážný, nejsou ale v ohrožení života.

Policie uvedla, že bezpečnostní síly dostaly tip, že by se v oblasti měl nacházet vůz převážející běžence. Do Chorvatska se dostal z Bosny. Několikrát se ho pokusily zastavit, zablokovaly kvůli tomu i silnici. „Řidič automobilu nezastavil a začal na ně najíždět, policisté chtěli útok odvrátit a vypálili na něj několik střel,“ popsala policie v prohlášení. Řidič pak vyskočil z auta a utekl do lesa. 

Uvnitř vozidla policisté objevili 29 cizinců z několika zemí, mezi kterými byli dva chlapci zranění střelbou. Dalších několik osob utrpělo lehčí zranění způsobené nebezpečnou jízdou. Převaděč je stále na útěku a policisté po něm pátrají.

Tématem migrace v Evropě se na nedávném summitu v Sofii zabýval český premiér v demisi Andrej Babiš (ANO):

Zobrazit celou diskusi