Jiří Dvořák hrál ve Vinohradském divadle hned v několika hrách, doslova exceloval v Amadeovi v roli závistivého skladatele Salieriho. Ale před rokem z ničeho nic skončil. Důvodem byly jeho zesláblé hlasivky.

"Zjistili mi reflux. Původně jsem si myslel, že jde o zánět průdušek, ale nakonec zjistili tohle. Dokonce mi lékaři doporučili omezení mé profese. Momentálně se cítím dobře, chodím ale na pravidelné kontroly," svěřil se Sedmičce herec, který musí svůj krk a hlasivky šetřit. I proto omezil divadlo, jen několikrát do měsíce hraje v divadle Viola. To není tak velké jako Vinohradské, takže tolik hlasivky nenamáhá. Dvořák se našel v kriminálních seriálech, kde hraje role vyšetřovatelů.

Co je reflux?

Refluxní choroba jícnu je nepříjemné onemocnění, které se bezprostředně projevuje tzv. pálením žáhy a kyselým nebo hořkým pocitem v ústech. Kromě těchto přímých projevů je reflux častou příčinou zánětu jícnu a hlasivek, chrapotu a zubního kazu.

Při refluxní chorobě neplní správně svoji funkci jícnové svěrače. Obsah žaludku se přes oslabený jícnový svěrač dostává zpět do jícnu a dále zpět do trávicího traktu.

VIDEO: Takhle čerta Uriáše neznáte: Jiří Dvořák se v novém filmu změnil v nehorázného narcise

Video
Video se připravuje ...

Takhle čerta Uriáše neznáte: Jiří Dvořák se v novém filmu změnil v nehorázného narcise Bioscop

Fotogalerie
18 fotografií