Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidička na Českobudějovicku vjela pod kamion, ten zavalil další dvě auta: Jejich posádky zázračně přežily

Autor: dce, ČTK - 
30. května 2018
08:55

Tragicky skončila úterní nehoda u Štěpánovic na Českobudějovicku. Řidička tu z neznámých příčin vjela přímo pod kola kamionu. Ten dostal smyk, převrátil se a zavalil další dvě auta. Řidička čelní srážku nepřežila, posádky ze zavalených aut vyvázly maximálně s lehkými zraněními. Za jeden den jde už o třetí havárii v kraji, při níž zemřel člověk.

V kraji se v úterý staly tři tragické nehody; ráno zemřela řidička po čelním střetu dvou aut na Písecku, při srážce dvou osobních aut u Trhových Svinů na Českobudějovicku zahynul po poledni jeden člověk a odpoledne přibyla další oběť z nehody u Štěpánovic.

Tato havárie se stala krátce před 16:00. Srazil se kamion se třemi osobními auty. Na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně profesionálních hasičů z Českých Budějovic a Třeboně. "Vyprošťovali zraněného řidiče kamionu, řidiči dvou aut opustili auta sami, řidička třetího osobního auta zemřela," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Při nehodě zemřela řidička auta Huyndai. Řidič osobního auta Renault vyvázl bez zranění. "Podruhé se narodil, stejně jako řidič Škody Octavia, ten byl zraněný převezen do nemocnice," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Do nemocnice přepravil vrtulník i zraněného řidiče kamionu.

Podle prvních informací, které má policie, přejela řidička vozu Huyndai do protisměru a narazila do předního kola kamionu, který dostal smyk a převrátil se na bok napříč silnicí.

Po 11:30 v úterý policie zasahovala u nehody osobního auta Citroën a motocyklu Yamaha na křižovatce silnic II. třídy číslo 145 a 144 v Husinci na Prachaticku. Řidič motorky, cizinec, zatáčel vlevo, nedal přednost v jízdě autu, jehož řidička jela rovně ve směru od Vlachova Březí. Motorka se střetla s pravou přední částí citroënu, od kterého se motocykl dále odrazil na osobní auto Škoda Fabia, které jelo od Vimperka.

"Při dopravní nehodě utrpěla spolujezdkyně na motocyklu těžká zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice," uvedla Joklová.

Od začátku roku zemřelo kvůli dopravním nehodám na jihu Čech 18 lidí, meziročně je to o tři oběti více. Podle Matznera je úterý zatím letošním nejtragičtějším dnem, pokud jde o následky autonehod v kraji.

kukuku ( 30. května 2018 10:16 )

To by musel někdo přiznat, kolik lidí má problémy, které se jim jeví jako neřešitelné. Jednodušší je formulace "vstoupil před jedoucí vlak" a vytahovat statistiky, kolik bylo sebevrahů před revolucí.

prudentiacz ( 30. května 2018 09:53 )

Možná sebevražedkyně. Sám jsem podobnou nehodu viděl. Kdy se tomu začne někdo z prevence věnovat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání