Donkey Kong Country: Tropical Freeze je klasická 2,5D hopsačka. Nabízí tedy dvourozměrnou hratelnost (s pár výjimkami) a trojrozměrnou grafiku. Ta je mimochodem hodně pěkná a pestrobarevná. Hráči se na hru hezky kouká v handheld i dock módu. Hraje se také dobře, protože Tropical Freeze si zachoval zábavnost, pojetí i styl klasické SNES trilogie Donkey Kong Country, za kterou stáli legendární Rare. I tentokrát je design levelů parádní.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Chlupatý opičák Donkey Kong skáče, koulí se, šplhá, houpe se na liánách, plave, občas se projede v důlním vozíku nebo na nosorožci Rambim, kterému není radno stát v cestě. Tropical Freeze je skvělou zábavou pro všechny hráče posedlé kompletní kolekcí. Budete sbírat srdce – životy, balónky, díky kterým můžete pokračovat po smrti, a vzhledem k tomu, že jde o hru s opičáky, tak i banány. Za stovku kusů žlutého ovoce získáte balónek.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nepřáteli ve hře jsou zvířecí vikingové jako tučňáci nebo mroži. Narazíte ale i na další zvířata, která se vám postaví do cesty, a vy je nenásilným způsobem odstraníte. Nejobtížnější jsou samozřejmě bossové, kteří vám dají zabrat nejvíce. Původní verze byla těžká. Konverze pro Switch má nejenom kratší nahrávací časy, ale je i naštěstí přístupnější masám, jelikož nabízí lehčí Funky Mód s nově hratelnou postavou Funky Konga. S ním je hraní o poznání snazší.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Funky má totiž pět životů namísto tří, má v základu dvojitý skok a díky surfovacímu prknu dokáže levitovat ve vzduchu a nezraní ho většina ostrých ostnů na zemi. A také hopsá bez společníků. Rozdíl při hraní je markantní. Přesto se ze hry nestává nudně snadná záležitost pro ňoumy. To nikoliv, Tropical Freeze je stále výzva. Jen má nyní tuto hopsačku šanci dohrát bez psychické újmy více hráčů.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Tropical Freeze si lze zahrát i ve dvou. Druhý pařan se může chopit Diddy Konga, Dixie Konga nebo Crankyho Konga. Při hraní vás pak čeká nutná spolupráce a zkouška přátelství. Tohle je totiž hra, kterou si rozhodně nechcete zahrát s někým, kdo není v hopsačkách zběhlý. V takovém případě by vám akorát pil krev. I když Donkey Kong Country: Tropical Freeze nepřináší žánru skákaček vyloženě nic nového, je to parádní hra, která pobaví vyznavače hopsaček.
Fotogalerie
67 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

Plusy:
Povedená 2,5D hopsačka s klasickou hratelností
Funky Kong usnadňuje hratelnost
Parádní design levelů
Pestrobarevná grafika
Dobrý multiplayer pro dva

 

Minusy:
V žánru skákaček nic nového pod sluncem

 

Infobox
Datum vydání: 4. květen 2018
Platformy: Switch
Cena: 1499 Kč
Výrobce: Retro Studios
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ