V posledních dnech se strhla ve facebookové skupině Praha 3 Žižkov barvitá diskuze, ve které místní hodnotili nový vzhled venkovního bazénu Pražačka. „Mohli jste to udělat ještě menší, abychom se víc tulili,“ hodnotil s nadsázkou velikost zrekonstruovaného bazénu Radek. A nebyl jediný. Já to vidím a brečela bych, jaké plivátko z toho za 30 milionů udělali,“ sdílela své pocity ve skupině Šárka. 

Nové zóny pro děti i seniory

Onen šok totiž způsobilo nové rozvržení bazénu - ten se nyní skládá hned ze tří zón pro plavce, pro rodiny s dětmi i pro relaxaci nejen pro seniory. „Snahou bylo přiblížit koupání všem návštěvníkům, aby mohli přijít odpočívat, pobavit se s dětmi a zároveň, aby měli plavci i nadále možnost si zaplavat,“ vysvětluje Václav Bartásek, ředitel areálu.

Zapálení plavci si ale zoufají. Původních šest drah se tím totiž zmenšilo na pouhé čtyři dráhy a délka plavecké části bazénu se tak z 25 zkrátila na 16,7 metru. Délka venkovního bazénu je nyní totožná s krytým bazénem v areálu. „Jsme si vědomi toho, že kondiční plavci se mohou cítit ošizeni, ale věříme, že i tito návštěvníci pochopí snahu najít kompromisní a efektivní řešení pro většinu obyvatel Prahy 3,“ reaguje na popuzené obyvatele Bartásek.

A přestože se opticky zdá, že se bazén zmenšil do všech stran, není tomu tak. „Naší snahou bylo maximálně zvětšit velikost koupaliště, což se povedlo,“ říká ředitel areálu. Původní plocha měřila 25 metrů na délku a 12,5 na šířku. Rekonstrukce celkovou plochu navýšila o metr na délku a dva na šířku. 

Delší doba, vyšší cena

Připravte se v areálu na novinky. Za celodenní koupání si teď připlatíte o 20 korun víc, cena se zvýšila na 140 korun. Výhodou je však to, že nyní budete moci strávit ve vodě ještě delší dobu. Původně zde zavírali už v 18:45. Odteď se můžete šplouchat až do 21:30 hodin.

A pokud vám vadí hlasitý dětský smích a klevetění Žižkovanů, stačí se sem vypravit ráno. Pro plavce je i nadále zachována možnost kondičního plavání ve vyhrazeném čase od 6:00 do 8:00 hodin každý všední den.

Veřejnosti se zbrusu nový bazén otevře za pár dní. První smočení bude možné už 1. června od šesté hodiny ranní. „Budeme se těšit na všechny návštěvníky a věříme, že si současnou moderní podobu venkovního koupaliště oblíbí,“ říká na závěr ředitel areálu.

Podívejte se, jak to tady dnes vypadá:

Fotogalerie
9 fotografií