1. Znalost trhu s realitami

Obrátíte-li se na realitní kancelář, rozhodně neprohloupíte. Makléři se totiž pyšní zkušenostmi, uměním vyjednávat, profesionalitou i individuálním profesionálním přístupem. Zkrátka v tom, jak se říká, umí chodit. Disponují potřebnými materiály, daty, statistikami a dokumenty, díky kterým jsou oproti osobám neznalým oboru vždy o několik kroků napřed. Oko experta s letitou praxí si poradí i s tím, zda je správná doba nemovitost prodat, na co v rámci inzerátu poukázat či jaké výhody nemovitosti zdůraznit. Existují také renomované realitní kanceláře, jež se specializují pouze na určité nemovitosti, oblasti, města či kraje. Dokáží tak mnohem lépe poradit a zacílit nabídku na konkrétní cílovou skupinu.

2. Rychlost nalezení vhodného kupce

To, co je pro mnohé, jež se rozhodli prodat nemovitost svépomocí, nerozlousknutelný oříšek, bývá pro realitní kancelář naprosto běžná záležitost. K těmto úkonům se řadí také rychlý výběr spolehlivého kupce včetně prověření jeho bonity. Vybrané realitní kanceláře disponují rozsáhlou databází poptávajících, kterým ještě před veřejnou inzercí nemovitost nabídnou. Šance na úspěch v podobě rychlého a úspěšného prodeje bytu se tím pádem několikanásobně zvýší.

3. Úspora času i financí

Prodej bytu či rodinného domu se řadí k velmi zdlouhavým a časově náročným procesům. Vyberete-li správnou realitní kancelář, obstará za vás vše potřebné, od přípravy nemovitosti k prodeji, přes inzerci, prohlídky a jednání se zájemci, až po veškeré papírování a veškeré právní a finanční záležitosti. Dále si vezmou na starosti i komunikaci s úřady a veškeré náležitosti související s převodem nemovitosti. Ušetří tak nejen váš čas a finance, ale i nervy.

4. Bezpečnost

Pokud netušíte, co vše je nutné zařídit, vědět a mít pod kontrolou, prodej nemovitosti za pomoci realitní kanceláře je pro vás tím pravým a nejlepším řešením. Makléři mají zkušenosti, znají rizika, která mohou nastat, a vědí, na co je třeba se zaměřit a čemu je třeba věnovat pozornost. Známkou důvěryhodnosti realitní kanceláře značí i garance prodeje. Znamená to tedy, že pokud realitní kancelář nemovitost do předem sjednané doby neprodá, odkoupí ji. Vy jako prodávající nemovitosti tak dostanete peníze i v případě, že se aktuálně vhodný kupce nenajde.

5. Vše pod „jednou střechou"

Komplexnost je největší výhodou kvalitních realitních kanceláří. Makléři totiž vždy připraví konkrétní strategii zahrnující právní a finanční poradenství, propagaci i vše týkající se prodeje. Realitní kanceláře disponují různými portfolii nabízených služeb. Například odhad ceny bytu je dnes již běžnou součástí služeb většiny realitních kanceláří. Není tedy divu, že jej velmi často realitní společnosti poskytují zcela zdarma. Co se týče výkupu nemovitosti, ten nabízí již méně společností. Pokud vás tedy tlačí čas a potřebujete peníze ihned, poohlédněte se po realitních kancelářích, jež výkup nemovitosti nabízejí. Vybraní partneři pomohou například i s nemovitostmi, které jsou spjaty s určitými problémy v podobě exekuce, zástavy, dluhu či jiné právní vady.

Český trh je doslova zaplaven seriózními i neseriózními realitkami. Chcete-li, aby prodej vaší nemovitosti proběhl hladce a bez větších potíží, realitní kancelář prověřte, ať máte jistotu, že zvolíte renomovaného a solidního partnera.