Chtěl jsem žít nějakou dobu jinde,“ vysvětlil, proč na rok odešel do Španělska, ačkoliv mu v rodném Česku díky popularitě ležely u nohou tisíce fanynek.

Rád bych uvedl na pravou míru letité dezinformace: neprovozoval jsem tam restauraci, ale bar! Po pracovní stránce to pro mě byla jednoduchá možnost. Já jsem mohl vlastnit firmu, ale nemohl jsem v tom baru pracovat. Takže jsem si najímal lidi. Ale nefungovalo to, tak jsem toho nechal,“ přiznal nepřímo na Frekvenci 1, že tehdy jeho podnik zkrachoval.

Podle Hrušínského byl také problém, že Česká republika v té době ještě nebyla členským státem Evropské unie. „Takže vyřídit si papíry, abych někde mohl pobývat, bylo velmi složité! Když mi jednou za tři měsíce skončilo turistické vízum, jel jsem na hranice s Francií, to bylo asi 600 kilometrů, aby mi dali nové razítko, že jsem jako znovu vstoupil do země. Kolikrát už jsem byl ve Španělsku ilegálně a měl jsem strach, aby mě nevyhostili,“ popsal herec.

Nejhorší bylo, že na těch hranicích už vlastně celníci moc nebyli! Tak jsem je naháněl po barech a kavárnách, aby mi to razítko dali,“ uzavřel vzpomínky Hrušínský, který se po nepříjemné zkušenosti rád vrátil domů.

VIDEO: Jan Hrušínský o otci: Rodinné záležitosti jsme řešili před kamerou! Jindy neměl čas!

Video
Video se připravuje ...

Jan Hrušínský o otci: Rodinné záležitosti jsme řešili před kamerou! Jindy neměl čas! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
21 fotografií