Dyzajn market oživuje náměstí Václava Havla každé tři měsíce. Letošní letní akce měla obzvlášť úspěch. Před jednou hodinou odpolední bylo u Národního divadla takřka k nehnutí. Zejména pak okolo stanu, ve kterém měla právě ve 13 hodin odstartovat módní přehlídka. Každý se totiž snažil najít ideální místo s výhledem. 

A to i přesto, že pořadatelé přišli s novinkou. „Kapacita náměstí bohužel není nekonečná. Proto jsme se rozhodli přenášet přehlídky živě přes náš Instagram a Facebook. Takto je budete moct sledovat kdekoliv,“ svěřila Jana Moravcová za tým Dyzajn marketu.

S odbitím zvonů vše začalo. Bez dlouhého uvádění odstartovala očekávaná přehlídka, která opět po roce představila nové modely nejen českých návrhářů a designérů. Některá jména návrhářek už v minulosti zazněly, jiné byly naprostou novinkou. 

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka z módní přehlídky Eva Fornálová

Některé značky vybíráme opakovaně v případě, že se jejich tvorba vyvíjí, stále zlepšuje a má pozitivní odezvu u zákazníků,“ vysvětlovala Olga Velíšková, koordinátorka akce. „Nováčky jezdíme hledat už i za hranice České republiky, protože ani my neusínáme na vavřínech a chceme našim zákazníkům přinášet stále něco nového,“ svěřila se.

Ženy jako »my«

Po malém molu se neprocházely rachitické modelky s nepřítomnými a vražděnými výrazy jako na velkých přehlídkách zvykem. Už v loňském roce se pořadatelé drželi myšlenky, že modely jsou určené pro reálné ženy, a to potvrdili i letos. I když ne tak úplně.

Třešničkou na dortu byly čtyři české herečky - Berenika Kohoutová, Michaela Tomešová, Malvína Pachlová a Monika Timková, které rozhodně na diváky nevrhaly kamenné tváře. Naopak se smály od ucha k uchu. Michaela Tomešová navíc i žertovala při chůzi, jakoby ani neměla těhotenské bříško.

A jaké kousky bylo možné na mole vidět? Rozhodně žádné extravagantní róby, které by nebyly nositelné. Naopak, k vidění byly převážně pohodlné outfity v podobě elastických šatů i polo-roztrhaného oblečení, které je ve světě trendy, šperky v podobě velkých korálů od značky ko-ra-le i kabelky z recyklovatelných pásků ZasPas. Celkem se na pódiu vystřídalo 13 kolekcí od devíti návrhářů a designérů, mezi kterými nechyběla Anna Janská, La Klara či Fraise. Na ochutnávku se můžete podívat v galerii.

Ochutnávka z přehlídky:

Fotogalerie
27 fotografií