Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zavraždil dědu a zbavil se mámy? Mladíka viní, že jde za dědictvím přes mrtvoly

Autor: nkov - 
25. května 2018
17:25

Američan Nathan Carman (24) čelí obvinění z vraždy svého zámožného dědečka (†87). Jejím motivem mělo být tučné dědictví, John Chakalos totiž vlastnil úspěšnou developerskou firmu. V nově zveřejněných soudních dokumentech však jeho vnuk tvrdí, že k vraždě neměl žádný důvod a dědeček ho štědře podporoval i za života, píše web Daily Mail. Dědeček jej podle jeho slov finančně podporoval a jeho smrt tak naopak měla negativní dopady na mladíkovo konto. Podle Carmanových příbuzných je student naopak zodpovědný i za utopení své matky.

Developer John Chakalos (†87) byl zastřelen v prosinci 2013, Carmana z vraždy obvinily jeho tři tety. Snaží se mu tak znemožnit přístup k rodinným penězům. Soudní dokumenty odhalily, že Chakalos platil vnukovi nájem, který vyšel na 2400 dolarů (bezmála 55 000 korun) měsíčně. Zaplatil navíc i vybavení bytu a měsíčně Carmana dotoval kreditní kartou o hodnotě pěti tisíc dolarů (přibližně 110 tisíc korun).

Dále od dědečka dostal pick-up v hodnotě 20 tisíc dolarů (cca půl milionu korun) a slíbil mu nový automobil. Slib však podle Carmana vzal zpátky poté, co si příbuzní stěžovali, že jeho tržní hodnota přesahuje hodnotu auta, které Chakalos daroval Carmanově bratranci.

Carman říká, že „kromě lásky a podpory, která mezi ním a dědečkem panovala“, ho zahrnoval bezpočtem finančních a společenských výhod. „Vztah s dědečkem pro mě představoval tu nejlepší příležitost pro můj profesionální růst,“ tvrdí. „Poskytovalo mi to jistotu budoucí finanční podpory, pokud bych o ni požádal. Stejně tak jsem měl možnost seznámit se s důležitými byznys lídry a dalšími osobnostmi,“ zmínil pro soud.

Týden v záchranném člunu

Nathan Carman je také jediným dědicem po své matce Lindě Carmanové (†54), která je nezvěstná od jejich společného výjezdu na moře v září 2016. Mladík tvrdí, že se jejich loď z názvem „Neštovice“ potopila a on následně strávil týden na záchranném člunu v severním Atlantickém oceánu.

V roce 2014 provedla policie prohlídku v Carmanově domě. Jeden ze sousedů o něm pro Daily Mail řekl, že „jde o časovanou bombu, která dříve či později vybuchne“. Jiný soused jej nazýval „vražedným chlapcem“.

Policisté dále tvrdí, že jeho příbuzní, se kterými byli v kontaktu, mají z Carmana takový strach, že si pro své bezpečí najali ochranku. Carman odmítá veškerou zodpovědnost za zmizení matky a vraždu dědečka. Soud ho zatím ale oficiálně neobvinil.

Video  Spory o dědictví: Karel neměl na daně, nedostane proto nic.  - Eva Fraňková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi