Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na řece má nejméně 50 obětí. Přetížená loď se v noci potopila

Autor: ČTK, nkov - 
25. května 2018
14:55

Na řece na severozápadě Konga se potopila loď, nehoda si vyžádala zhruba 50 mrtvých. S odvoláním na místní úřady o tom dnes informují zahraniční agentury. Neštěstí, jehož příčina ještě není známa, ale může mít obětí více.

K tragédii došlo na řece Momboyo na severozápadě země. „Loď se potopila v noci ze středy na čtvrtek, ve čtvrtek jsme našli 49 těl a dnes ráno další,“ řekl podle agentury AFP viceguvernér provincie Tshuapa. Dodal, že počet nezvěstných zatím nelze upřesnit.

Soukromé plavidlo převáželo po řece Momboyo kromě lidí také velký náklad zboží, uvedli místní obyvatelé.

Příčiny potopení zatím nejsou známé. Provinční vláda na místo vyslala výzkumný tým, aby příčinu zjistil,“ sdělil viceguvernér provincie Mboyo pro The Economic Times.

Dodal nicméně, že loď se plavila v noci, což je na základě bezpečnostních opatření nezákonné. Loď navíc neměla zapnutá světla.

Potopení plavidel na řekách i jezerech je v Kongu poměrně časté. V mnoha případech za to může přetížení a špatný stav lodí, na kterých mnohdy chybějí záchranné vesty.

cocumysvole ( 25. května 2018 15:46 )

Potopení plavidel na řekách i jezerech je v Kongu poměrně časté. Jestli to nebude tím že kašlou na nějaký předpisy a nosnost lodí je poslední co by je zajímalo.

sores ( 25. května 2018 15:12 )

Mají zůstat u sebe doma a pracovat a bude se jim dařit lépe. Nic nevyrábí, fabriky žádné a to si myslí že v Evropě bude ráj, vše zadarmo! Hlavně se naučit chodit do práce a vydělat si na sebe!!! Vůbec je nelitují, jen posedávají venku a čumí, jsou negramotní ani se neumí podepsat,podlidi.

Zobrazit celou diskusi