Mezi vystavenými fotografiemi na zdech můžete vidět přiťuknutí zlatavého moku, Holešovice za tmy i záběry z ptačí perspektivy, které poodhalují Prahu 7 zase z jiného úhlu. „Nejvíc mě těší fotografie z holešovických střech, z této perspektivy jsou Holešovice úžasné. Na podzim zvažujeme opět fotografický workshop Holešovické střechy,“ prozradil Jan Hodač, který už roky mapuje proměny svého bydliště.

Kromě odzbrojujících výhledů ze střech nejvyšších budov, uchvacují Hodače i jiné pohledy a místa, která běžně navštěvuje. „Je to industriální interiér designové kavárny Vnitroblock,“ doporučuje fotograf na úvod návštěvu hipsterského zákoutí dolních Holešovic (psali jsme ZDE).

Ovšem u jednoho doporučení nekončí. „Dále mám rád nádvoří galerie DOX pod Vzducholodí Gulliver, kde pan Leoš Válka umístil odvážně ohniště... Bydlíme ve vedlejším domě a často tam sedím do noci u ohně a povídáme si nejen o umění. Pak určitě Business Park Classic7 - krásné nádvoří s vodotrysky a rozkvetlými třešněmi, nyní jsou tam též umístěny skulptury od výtvarníka Sušky, a musím zmínit také úžasnou oázu Prazeleniny – poloveřejnou zahradu vedle řeky, kde pravidelně grilujeme, děláme zahradní oslavy, pěstujeme od badyánu po melouny a jezdíme na loďkách,“ neskrývá fotograf své velké zaujetí sedmou městskou částí.

Kdy? Od 3. května
Kde? Restaurace Avion58
Vstupné? žádné

Fotogalerie
6 fotografií