Panika zavládla v pražských Bohnicích. Údajně tam totiž řádí gang, který obluzuje malé děti a láká je do aut. Rodiče celou událost hojně diskutují také na sociálních sítích. „Kolem ZŠ Glowackého a v jejím okolí se pohybuje podezřelý muž s potetovanými pažemi a drdolem s dredy a čtyři barevné dodávky (žlutá, modrá, červená a černá) s cizími muži a lákají děti dovnitř se slovy, že jim volala maminka, že je mají hned přivézt domů,“ informovala ředitelka školy rodiče s tím, aby dbali zvýšené opatrnosti. A s varováním se přidaly i další školy v Praze 8.

Na neoficiálním Facebooku městské části se strhla bouřlivá diskuse, v níž uživatelé mimo jiné poukazují na nečinnost policie a strážníků. „Policie ve čtvrtek skutečně přijala na tísňové lince 158 zprostředkovaně oznámení o  údajném kontaktování devítileté žákyně. K události mělo dojít už ve středu. Policisté přistoupili k této informaci s plnou vážností a začali po podezřelých pátrat,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Zatím se však policistům nepodařilo kontaktovat rodiče žákyně ani zjistit žádné bližší informace, které by pravdivost události potvrdily. 

„V každém případě však policie vítá snahu veřejnosti o vyvolání diskuze na téma osobní bezpečnosti dětí. Rodiče i pedagogové by rozhodně měli o možných rizicích s dětmi hovořit a vštěpovat jim základní pravidla bezpečného chování,“ nabádají policisté.