Tak tady se rozhodně nudit nebudete. Na náplavkách najdete více než stovku interaktivních stanovišť sportů, kroužků a dalších aktivit, a to zcela zdarma! Děti si vyzkouší, co by je bavilo, a trenéři jim ochotně poradí, jak naložit s volným časem. U řeky také rovnou proběhnou nábory do kroužků. O zábavu se postarají moderátoři z pořadu Na stojáka Petr Vydra, Karel Hynek, Radek Petráš a Lumír Tuček se svým synem Mikolášem.

Novinkou pro letošní rok je stanoviště s unikátní výstavou. Půjde o výrobky onkologicky nemocných dětí z motolské nemocnice. Zároveň proběhne sbírka výtvarných potřeb pro tyto děti. „Cílem je kontakt mezi oběma světy. Nejde nám o to, aby jednotlivci přispěli tunami produktů. Chceme dát dohromady co nejvíc lidí, kteří se nad věcí upřímně zamyslí, přispějí jedním či dvěma kusy do celku. A třeba pošlou do Motola psaný, kreslený nebo malovaný vzkaz, že v tom nejsou sami,“ říká organizátor akce Matěj Špiroch.

 Kdy a kde?

  • Akce potrvá od 9 do 19 hodin.
  • Kromě Rašínova a Hořejšího nábřeží budou stanoviště i na hřišti nad náplavkou Hořejšího nábřeží. Jen pár metrů od bran Ratolest Festu jsou zastávky: Praha 5 – tramvaje č. 4, 7, 10, 14 a 16 – zastávka Zborovská. Praha 2 – tramvaje č. 3, 4, 7, 10, 14, 16 a 17 – zastávky Výtoň nebo Palackého náměstí. Metro B (žlutá trasa), Karlovo náměstí, výstup Palackého nám. Náplavky spojí posílený městský přívoz.
  • Pozor, lávka přes železniční most je dočasně uzavřena! Více informací na www.ratolestfest.cz.

Kde se dobře najíte:

  • Hned vedle Ratolest Festu na Rašínově nábřeží probíhají farmářské trhy.

Video: Praha je nádherná: Přesvědčte se!


Bedekr
Autor: Blesk - Ramon Hofman

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

HRADW mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: HRADW Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Fotogalerie
7 fotografií