Letošní 10. ročník bude pořádně našlapaný. Na dvou hudebních scénách vystoupí několik desítek kapel. „Vystoupí například Dymytry, Horkýže Slíže, Doga, Traktor a Trautenberk,“ vyjmenoval aspoň malou část vystupujících organizátor Jiří Šmehlík.

Na své si přijdou i zájemci o bojové sporty a adrenalin. „Návštěvníci uvidí zápasy v thajském boxu, K1 i v MMA. Připravena jsou kaskadérská vystoupení i wakeboarding,“ doplnil Šmehlík.

Jednou z lahůdek festivalu bude evropská soutěž motocyklových přestaveb Big Lake Custom. „V ní si přijdou na své příznivci všech typů motocyklů, od chopperů po silniční speciály, zkrátka taková moravská motonirvána,“ upřesnil pořadatel.

Umění bude vytvářet desítka tatérů ve velkoplošném stanu. Skupina bodypainterů z celé Evropy bude zájemce malovat na těle. „V podvečer pak připraví přibližně 3 desítky brutálních zoombie  pro tzv. Zoombie run. Jeho účastníci musí proběhnout v přísně vymezeném koridoru a nenechat se přitom sežrat zoombie,“ doplnil Šmehlík.

VIDEO: Euro Bike Fest začíná už dnes večer promítáním letního kina a vystoupením kapely Chameleon Groove. Program pak potrvá po celý pátek a sobotu.