Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proměna Dity: Šedé outfity nahradily odvážné barvy a nový účes

Video se připravuje ...
Paní Dita se nebojí výzev: Chtělo to jarní restart!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
29. května 2018 | 06:00

Paní Dita je produkční, což je práce hodně hektická, a času na sebe jí tak příliš nezbývá. Přesto ji baví módní trendy a nebojí se zkoušet nové věci.

„Mám ráda výzvy, ráda zkouším nové módní trendy, a na proměnu jsem se proto vyloženě těšila. Věděla jsem, že moje vlasy potřebují profesionální restart, že na líčení nemám vůbec čas a můj šatník je převážně černo-šedivý. Těším se, že díky péči odborníků prokouknu a dozvím se užitečné rady,“ říká Dita (47).

Jak proměna probíhala

Vlasy: „Čtenářka přišla s blond vlasy studeného odstínu, které potřebovaly oživit a zregenerovat. Přestože studené tóny jsou už od minulého roku v kurzu, pomalu se trendy obrací k teplejším odstínům, které dokážou tvář omladit a rozzářit,“ radí kadeřnice ze salonu Klier Černý Most.

Líčení: Fialové a šedé oční stíny Quatro vytvořily Ditě velmi jemné líčení v chladnějších barvách. Střídání lesklých a matných barev na určitých plochách oka pomohou k zvýraznění a zvětšení očí. Rtěnka v decentním růžovém odstínu vytváří svěží barvu a dodává pleti jas. Můžete ji kombinovat s konturovací tužkou ve stejném odstínu.

Jak se líčit s brýlemi?

„V případě, že nosíte brýle, je třeba líčení očí přizpůsobit nejen barvě obrub, ale také sklu, které může oči zvětšovat nebo zmenšovat. Obecně platí, že brýle na blízko oči zvětšují, a naopak. Nezapomeňte si korektorem zamaskovat kruhy pod očima, protože brýle mohou nedokonalosti zvýraznit.“

Po proměně

Vlasy: „Po konzultaci jsme se rozhodly blond barvu sjednotit do teplého odstínu podle barvy Ditiny pleti. Vlasy jsme nejprve odbarvily a následně sjednotily přelivem. Sestříhala jsem je hlavně v zadní partii, aby účes krásně dorůstal do mikáda,“ vysvětluje Soňa Kozelková z kadeřnictví Klier.

Styl: „Paní Dita se nebojí módních trendů, ale občas si není jistá, jestli si odvážnější prvky může ještě dovolit. Během oblékání zapomeňte na svůj věk a myslete spíš na to, aby vám styl i jednotlivé kousky perfektně sedly. Pak si i před padesátkou můžete obléct džíny s perličkami nebo rockerský křivák,“ nabádá stylistka.

Na celou proměnu se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Paní Dita se nebojí výzev: Chtělo to jarní restart! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jak byla paní Dita spokojená?

„Mám sice ráda výzvy, ale na druhou stranu jsem ve své image dost vyhraněná, a tak jsem pro růžový přeliv, který mi kadeřnice doporučovala, odvahu nenašla. O to víc jsem ale ocenila její práci, protože dokázala z mé trojbarevné blond udělat celistvou hřívu s nádherným odstínem. Pod štětcem vizážisty jsem se rozsvítila a vše k mé spokojenosti bylo dokončeno výběrem outfitu. Celému týmu moc děkuji za jejich profesionální práci a čtenářkám magazínu můžu jenom doporučit, ať neváhají a do proměny se také přihlásí!“ tvrdí Dita.

Výzva: Máte chuť na změnu? Tak pojďte do toho! Užijete si den plný zkrášlování, a ještě si odnesete cenné rady profesionálů. Své aktuální fotografie postavy a obličeje, velikost oblečení a důvod, proč byste se chtěla proměny zúčastnit, posílejte na e-mail: karolina.havlikova@cncenter.cz

Autor: Natálie Hrdá