Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek je o holi a kulhá Sněmovnou. Doplatil na vášeň Klause i Topolánka

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
22. května 2018
16:25

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek celý den po Sněmovně kulhá. Bývalý ministr financí stabilitu navíc udržuje pomocí francouzské hole. I on by se mohl řídit heslem „sportem k trvalé invaliditě“. Kvůli tenisu se teď nějaký čas bez zdravotní pomůcky neobejde.

„V hospodě by se mi to nestalo,“ reagoval Kalousek na otázku, co se mu přihodilo. Stejně jako bývalý prezident Václav Klaus nebo někdejší premiér Mirek Topolánek je i šéf poslanců TOP 09 milovníkem tenisu. A ten ho tentokrát potrápil. „To je následek zdravého životního stylu, s chutí jsem sportoval,“ dodal ke svému zranění Kalousek.

Nevydařený zápas sehrál Kalousek v sobotu v jihočeské Bechyni. Sám říká, že je zvyklý se před hrou pořádně protáhnout, ale tentokrát to asi dost podcenil. „Trochu jsem si natrhnul lýtkový sval, nic vážného,“ dodal s úsměvem zraněný poslanec.

Kalousek „kousal do antuky“

Kalousek musel přerušit tenisový krajský přebor Bechyně–České Budějovice. „Skrečoval jsem to, nic jiného vám nezbývá, když ležíte na zemi a koušete do antuky,“ pokoušel se žertovat Kalousek.

Jeho léčba bude podle všeho nějakou dobu trvat. Jak dlouho ale netuší. „Je to pár narušených vlákýnek na svalu. Nějaký čas to potrvá, ale není to nic vážného. Prostě banální sportovní úraz. Všichni kdo sportujeme, jsme jich zažily spoustu,“ uzavřel Kalousek.

České Budějovice nakonec turnaj nad Bechyní vyhrály. Podle Kalouska ale ne kvůli jeho absenci. „Byli prostě lepší,“ zhodnotil výsledek. Pochroumaná noha přitom dělá Kalouskovi potíže i při výšlapu nízkých schodů. V novinářském atriu se proto musel opírat o starou kašnu se lvem a k jednacímu oproti zvyklosti jezdí výtahem.

SebastianP ( 22. května 2018 22:37 )

Kalouska teďkon ve zprávách, to bylo něco. Žádné okliky kolem prezidenta.

refer ( 22. května 2018 19:26 )

Dnes si užijete Kalouska. Dědula Zeman jen mává holí.

agfor ( 22. května 2018 17:25 )

Jenže tohle není první pád. Ten byl v dětství a na hlavičku.

sores ( 22. května 2018 16:42 )

Škoda že to odnesla jen noha!!!! Toho by škoda nebyla a mega lidem by se ulevilo!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa