Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Péťa oslavil po nehodě třetí narozeniny na vozíčku: Dělá pokroky, maminku ale čeká další operace

Autor: ljš - 
23. května 2018
19:57

Chlapeček, jehož příběh dojal Česko k slzám, oslavil šesté narozeniny! Dárky ale Péťa Kašpar, na jehož osud upozornila biatlonistka Gábina Koukalová, rozbaloval už potřetí na vozíčku. Na ten ho upoutala tragická nehoda, při níž přišel o tátu. Vážně zraněna byla tehdy i jeho maminka.

Narozeniny Péťa oslavil koncem dubna. „Máme za sebou dvě krásné oslavy Péťových 6. narozenin. První byla ve školce, které jsem se díky tomu, že jsem nyní Péti asistentka :), mohla také zúčastnit, a bylo to nádherné. Někdy si říkám, že se od dětí máme hodně co učit :). A druhá oslava byla u nás doma. Péťa pozval spouuuustu lidí a taky spoooooooousta lidí dorazila,“ popsala chlapečkova maminka Monika na svém blogu, kterým se snaží pomáhat lidem s podobným osudem.

Péťa si domácí party dobře naplánoval a na své hosty si připravil pěknou kulišárnu. „Vymyslel, že by si přál, aby všichni přišli v maskách, a že bude poznávat, kdo za co jde. Nejdřív jsem se mu to snažila rozmluvit, jestli je to opravdu nutné..., protože Péťa vyžadoval převlek u každého – i babiček, ale nakonec se ukázalo, že díky Péťovému nápadu jsme se poměrně dost nasmáli už jenom při přípravě převleku, natož když jsme se navzájem viděli,“ vysvětlila Péťova maminka s tím, že z masek měl malý hrdina ještě větší radost než z dárků.

Rodinu teď bohužel čeká náročný týden, protože paní Monika v pondělí nastoupila na operaci, která je bohužel stále následkem nehody, která rodinu potkala. „Mám uvolněné v krku dva šrouby a musí ven,“ vysvětlila. Synovi tak musela zajistit hlídání, které není jen tak pro každého. Péťa se totiž stále neobejde bez řady zdravotnických přístrojů a úkonů.

Přesto ale udělal zejména kvůli rehabilitaci v centru AXON obrovský pokrok. Na léčbu, která je velmi drahá, ale účinná, můžete malému bojovníkovi přispět i vy, a to na transparentní účet kliniky 2200739204/2010. Do poznámky uveďte „Petr Kašpar“.