K útoku opilého muže došlo na fotbalovém hřišti. „Podezřelý údajně přišel k trojici mladých mužů sedících na tribuně a jednomu (17) z nich prý přiložil čepel zavíracího nože na krk. Hlídka městské policie domnělého útočníka našla a dopadla v nedalekém baru, kde jí po výzvě svůj nůž okamžitě vydal,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Opilec se jim přiznal, že toho má v sobě už hodně. „Podle svých slov vypil asi čtyři rumy a osm piv,“ upřesnil Ghanem. Mladík byl podle strážníků mimo ohrožení života. „Na krku měl povrchový, asi čtyři centimetry dlouhý šrám,“ ujistil mluvčí strážníků.

Muž hlídce řekl, že ho trojice pomlouvala a nůž údajně zůstal celou dobu zavřený. Jak se na chlapcově krku ocitla čerstvá rána, ale neuměl vysvětlit. Poraněný i jeho dva kamarádi trvali na tom, že k útoku došlo naprosto bezdůvodně. „Hlídka strážníků předala státním policistům podnapilého muže jako důvodně podezřelého z trestného činu,“ dodal Ghanem.

VIDEO: Před půl rokem chtěl jiný opilec v Brně vejít s nožem v ruce do porodnice. Poté, co mu ve vstupu zabránil vrátný, jej zpacifikovali strážníci v nedalekém parčíku.

Video
Video se připravuje ...

Opilý a agresivní muž (48) se domáhal vstupu do brněnské porodnice. Na vrátného vytáhl nůž a ohrožoval pak s ním i strážníky. Městská policie Brno