Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Shořelo auto i vozíky vláčku! Škoda po požáru garáže v Kroměříži je tři miliony

Autor: ČTK ljš - 
20. května 2018
12:27

Třímilionovou škodu způsobil požár, který v noci zachvátil garáž v Kroměříži. Oheň zničil garáž, zaparkované elektrické vozíky výletního vláčku a osobní automobil. Příčinu vzniku požáru vyšetřuje policie a na místo byli povoláni specialisté z Technického ústavu požární ochrany. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

"Požárem byly zničeny čtyři elektrické vozíky, které jsou používány jako elektrický vláček v Podzámecké zahradě, jedno osobní vozidlo značky BMW a objekt garáže," uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Požár garáže v Kroměříži byl hasičům nahlášen v sobotu v 23:17 hodin. "Hasiče při provádění průzkumu přivítalo několik výbuchů od akumulátorů a pneumatik. Garáž byla celá v plamenech," uvedl Žemlička.

Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a požár kvůli předchozím výbuchům hasili s větším odstupem. "Požár měli hasiči pod kontrolou do 20 minut od jeho ohlášení. Následně rozebírali konstrukci a dohašovali skrytá ohniska hoření. Hasební práce byly skončeny dnes v 0:53," řekl Žemlička.

Na místě nočního požáru garáže jsou policisté a dorazil také vyšetřovatel hasičů. "Policie zabezpečí místo požáru až do pondělí, kdy přijedou zjistit příčinu požáru specialisté z Technického ústavu požární ochrany," dodal Žemlička.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání