Troufám si tvrdit, že Meghan toaletou, v níž stanula před oltářem, nastolila ve svatebních šatech trend strohého leč ve své podstatě efektního minimalismu. Ten se v případě trojitou spodničkou z hedvábné organzy jištěného modelu od módního domu Givenchy doprovozeného královnou Alžbětou II. zapůjčenou diamantovou korunkou a náušnicemi od klenotnické firmy Cartier nesl v jednoduché od boků rozvolněné princes linii přecházející do táhlé, pompu okamžiku jistící vlečky. O dramatičnost se rovněž postaral několikametrový závoj s ručně vyšitými motivy květin typických pro jednotlivé země Commonwealthu.

Svatba Harryho a Meghan
Autor: Reuters

Šaty, do nichž se nevěsta převlékla na recepci následující po obřadu, zůstaly, zdá se, světu utajeny. Lze však předpokládat, že i u nich zůstala Meghan u purismu a bílé.

VIDEO: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Alespoň tomu tak je u kreace na večerní mnohem komornější svatební recepci. Ta pochází od britské, svým civilním pojetím módy proslulé návrhářky Stelly McCartney, jež byla jedním z oděvních tvůrců, o nichž se v případě svatebních šatů mluvilo.

Stojáčkem obepnutý krk, linii sošných ramen nechávající vyniknout zkosené průramky. Opět křivky postavy jemně vykreslující princes střih. Jednoduchý účes z přísně stažených vlasů s pěšinkou uprostřed onu vzývanou střídmost podtrhne.

A ženich Harry? Ten vyměnil slavnostní uniformu za společenský smoking a je nevěstě na poli módy souměřitelným partnerem.

Královská svatba - živé studio
Autor: Blesk

Meghan s Harrym přijeli na večírek v modrém jaguáru. Novomanželka se převlékla do dalších nádherných šatů.
Autor: Reuters

Jak probíhala svatební afterparty? Vše jsme pro vás sledovali ONLINE ZDE››

Video
Video se připravuje ...

Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie
28 fotografií