Jedná se mimo jiné o chalupu se stodolou a pozemkem na Plzeňsku, která je na něj v katastru stále napsaná, jak informoval Blesk.

„Potkám se s rodinou a potřebuji dořešit řadu věcí! Mimo jiné i onu záležitost s chalupou...“ sdělila Blesku z USA Formanová. „Ještě jednou děkuji všem za vyjádření soustrasti a také za podpůrné e-maily a dopisy,“ dodala spisovatelka.

Kdy přesně do rodné země přiletí, ale odmítla prozradit.

Ve výpisu z katastru nemovitostí Blesk po smrti Formana zjistil, že s exmanželkou Věrou Křesadlovou (74) až do smrti vlastnil rovným dílem chalupu, stodolu a malý pozemek v Lešovicích na Plzeňsku. Zápis dokonce zmiňoval společné jmění manželů, ačkoli se rozvedli už v roce 1999, tedy už před 19 lety.

„Vůbec nevím, že je ta chalupa stále napsaná na Miloše. On to už kdysi přepsal na oba kluky (na starší dvojčata Petra a Matěje – pozn. red.). Není co řešit,“ prohlásila už v dubnu Křesadlová. V katastru nemovitostí mají ale jedinou smlouvu, a to kupní manželů Věry a Miloše Formanových z roku 1971. Že by Formanovi pro změnu zápisu nedodali potřebné podklady? Do všeho vnese jasno i návštěva vdovy.

Odpočívá mezi hasiči!

Jedním z prvních Čechů, kteří navštívili hrob Miloše Formana ve státě Connecticut, se stal včera Jan Hřebejk (50). „V doprovodu Martiny Formanové jsme navštívili hřbitov ve Warrenu. Druhou polovinu života to byl domov Miloše a na jeho čerstvém hrobě jsou dvě vlajky - česká a americká. Na náhrobcích okolo vlají vlajky americké. A hasičské! Forman je pochován mezi místními hasiči. Nádhera!“ napsal na Twitteru. Že by to bylo přání režiséra filmu Hoří, má panenko?

Video: Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
6 fotografií