Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Co se pokazí na svatbě Harryho a Meghan? Diana spletla jméno, William málem usnul!

/
  • Co se pokazí na svatbě Harryho a Meghan? Diana spletla jméno, William málem usnul!
    19. května 2018 ● 05:26

    Svatba prince Harryho (33) a Meghan Markle (36) ještě ani neproběhla a Britové už řeší, co všechno se může pokazit a jaká to bude pohroma! Není divu, veselky jsou stresující a ty královské obzvlášť. Vždyť princezna Diana (†36) dokonce řekla u oltáře špatné jméno! Jaké další trapasy se na královských svatbách odehrály?

  • 1.

    Zapomnětlivá královna

    Manželství královny Alžběty II. (92) a prince Philipa (96) patří k nejstabilnějším v britské monarchii. I tak byla ale Alžběta ve svůj svatební den 20. listopadu 1947 pořádně nervózní.

    Dokonce natolik, že si úplně zapomněla vzít tradiční kytici a na obřad vkročila bez ní, což vyústilo v tradici, že se na britské královské svatby vyrábí vždy hned dva pugéty. Chybělo ovšem málo a královna se vdávala bez korunky!

    Půjčila si totiž ozdobnou tiáru, která byla v roce 1919 vytvořena pro královnu Marii. Jenže když kadeřnice Alžbětě připravovala účes na svatbu, nešťastnou náhodou klenot zlomila. Korunka byla okamžitě odvezena ke klenotníkovi (i s policejní ochrankou) k opravě. K té došlo ještě před obřadem, a tak nakonec vše dobře dopadlo. 

    Momentka z královské svatby
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Zakopnutí a špatné jméno

    To Diana si korunku 29. července 1981 sice nezapomněla, ovšem naopak ji z ní pekelně bolela hlava. Její svatební den byl ale katastrofami doslova prošpikovaný. Jedna z malých družiček totiž zakopla a začala brečet, a tak k ní Diana honem přispěchala a začala ji utěšovat. 

    Sama pak ale udělala trapas, když popletla jméno svého nastávajícího chotě prince Charlese (69). Řekla totiž „Philip Charles Arthur George" místo Charles Philip, což je správné pořadí. Aby ji v tom ženich nenechal, také se spletl a místo světské statky řekl v proslovu tvé statky.

    VIDEO: Podívejte se, jak to vypadalo na svatbě prince Charlese s Dianou

    Video
    Video se připravuje ...

    Svatba Diany a prince Charlese YouTube

    Diana byla první královskou nevěstou, která odmítla slíbit poslušnost
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Spící ženich a splašený kůň

    Bez nepříjemností se neobešla ani svatba staršího syna Diany a Charlese Williama (35) s Kate Middleton (36). Ženich byl totiž během celého dne velmi unavený, jelikož se během předsvatební noci vůbec nevyspal. Nebylo to ale proto, že by se nějak bujaře loučil se svobodou. Tedy, alespoň podle něj.

    Budily ho totiž hlavně davy nadšených fanoušků. „Zpívali a jásali celou noc, takže nadšení z toho, moje nervozita a ten zpěv - spal jsem jen asi půl hodiny," cituje Daily Mail Williama, který tak vypadal, že to před oltářem zalomí. Naštěstí vydržel.

    Asi ho probudil i rozruch, o který se během ceremoniálu postaral splašený kůň, který vyhodil svého jezdce ze sedla a proběhl kolem královské rodiny. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

    Královská svatba Kate a Williama
    Autor: Reuters

  • 4.

    Pozvracená tchyně

    Kdybychom se podívali i dále do historie královských rodin, našli bychom ještě daleko větší svatební trapasy. V roce 1763 se například o pozdvižení postarala nevěsta Augusta Sasko-Gothajská, která byla velmi nervózní ze sňatku s následníkem trůnu Velké Británie, princem Frederickem z Walesu.

    Kvůli nervům se jí udělalo zle od žaludku a ona se přímo při procházení uličky v kostele pozvracela! Navíc zvratky zasáhla hlavně svou nastávající tchyni Karolinu Matyldu Hannoverskou. Těžko říct, zda to bylo nedopatřením, nebo Augusta matku ženicha opravdu tak nesnášela. Snachy a tchyně přece jen mívají velmi komplikované vztahy.

    Augusta Sasko-Gothajská
    Autor: profimedia.cz
     

  • 5.

    Příliš malé šaty

    Pořádný rozruch se pak odehrál také na svatbě Marie Antoinetty a Ludvíka XVI. v roce 1970. Hosté ve Versailles tehdy totiž přihlíželi tomu, jak nevěstě kouká spodní prádlo – tedy kousek korzetu a košilky.

    Přímo ve svatební den se totiž zjistilo, že šaty jsou příliš malé a zadní část róby tak nemohla být úplně zavřená. Navíc to už nešlo spravit, jelikož nebyla žádná látka navíc. Zato na sobě měla nevěsta hromadu šperků, čímž trapas kompenzovala.

    Marie Antoinetta
    Autor: EPA

    SLEDUJTE ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ZE SVATBY HARRYHO A MEGHAN A ŽIVÉ SVATEBNÍ STUDIO S HOSTY I MÓDNÍ POLICIÍ V SOBOTU NA BLESK.CZ 

    Fotogalerie
    51 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

andy83: Už se jděte bodnout s královskou rodinou. Tady to lidi tak nebere jako někde v GB.

(19. 05. 2018 08:03)

europa: Ať už si ten zrzavej levoboček konečně vezme tu negerskou matraci, a dejte nám s nimi pokoj!!!

(19. 05. 2018 07:20)

Gemmy: Pro lidi apsolutně nezajímavé!!!!!!!!!!!!!!!!!

(19. 05. 2018 07:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy