Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školní autobus se srazil s náklaďákem: Děti při nehodě vyletěly ven, nejméně dva mrtví

Autor: ČTK, lm - 
17. května 2018
18:41

Mnoho raněných a nejméně dva mrtvé si vyžádala čtvrteční nehoda školního autobusu s nákladním autem na dálnici v USA. V autobuse cestovalo až padesát dětí. Tragická bilance patrně poroste, mnoho zraněných je totiž v kritickém stavu.

Podle televize NBC si nehoda vyžádala nejméně dva mrtvé, jedno dítě a jednoho dospělého. Podle policie ve voze cestovalo 46 dětí, z nichž některé při kolizi s náklaďákem vyletěly ven na vozovku. Nejméně dvě děti jsou v kritickém stavu v nemocnici a bojují o život.

Podle fotografií z místa neštěstí se kabina autobusu utrhla od podvozku a byla odmrštěna do středního pásu. Zničen byl i předek kabiny nákladního vozu. Na místě zasahovalo velké množství sanitek. Zranění byli převezeni do dvou nejbližších nemocnic.

Autobus podle dostupných informací vezl školáky druhého stupně základní školy na výlet k historické památce Waterloo Village ve státě New Jersey.

Starosta obce Mount Olive Rob Greenbaum označil podle televize CNN pohled na scénu nehody za příšerný. Provoz na dálnici byl zcela přerušen. Příčina havárie se vyšetřuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání