Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Melania Trump se po operaci ledviny poprvé ozvala. Co vzkázala z nemocnice?

Autor: Darina Jíchová - 
17. května 2018
12:10

První dáma USA se po pondělní hospitalizaci ozvala z nemocnice a fanouškům na Twitteru vzkázala, že se cítí skvěle. Melania Trump leží ve vojenské nemocnici Waltera Reeda nedaleko Washingtonu, kde podstoupila operaci. Lékaři jí odstranili nezhoubný výrůstek na ledvině a v nemocnice by měla zůstat do konce týdne. Prezident Donald Trump ji tu navštěvuje každý den, připomněl web Daily Mail.

„Cítím se skvěle,“ uvedla Melania Trump ve svém prvním oficiálním vyjádření od operace. V příspěvku na Twitteru zároveň poděkovala lékařům a dalšímu nemocničnímu personálu. Napsala, že už se těší domů. Její rekonvalescence probíhá podle plánu, sdělil tisku mluvčí nemocnice. První dáma bude propuštěná na konci týdne.

Vzácná chvilka: Melania Trumpová s úsměvem Vzácná chvilka: Melania Trumpová s úsměvem | Reuters

Lékařský zákrok na svém Twitteru komentoval i Trump. „Jsem na cestě do nemocnice za naší skvělou první dámou. Její operace byla úspěšná, je na tom výborně,“ prohlásil prezident. I přes svůj nabitý program Trump denně manželku navštěvuje.

Prezident USA zároveň řeší například pokračování vyšetřování svých poradců ohledně ruského vlivu na volby, připravovaný summit s KLDR, jadernou dohodu s Íránem nebo proces s pornoherečkou Stormy Danielsovou, kvůli které se jeho manželství na počátku roku ocitlo v krizi. 

Nádor na ledvinách

Odborníci se na základě zveřejněných informací shodli, že první dámě zřejmě odstranili angiomyolipom, který patří mezi nejčastější benigní nádory vyskytující se na ledvinách. „Není se čeho obávat, objevuje se až u 90 procent čtyřicátnic. Jak je jednou nádor odstraněn, je prostě pryč. První dáma se nemusí bát, že by jeho buňky metastazovaly, nebo že by se nádor šířil dál,“ řekl doktor Keith Kowalczyk z fakultní nemocnice Medstar.

Zobrazit celou diskusi