Do pěkné šlamastyky se zapletl policista pražské Pohotovostní motorizované jednotky. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ho obvinila z úvěrových podvodů, podvodů a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. „Příslušníkům GIBS se dosud podařilo zadokumentovat trestnou činnost policisty od roku 2013,“ uvedl mluvčí inspekce Ivo Mitáček. 

Policista si napůjčoval od bank i mladých žen statisíce korun, které ale poškození už nikdy neviděli. Dívky kontaktoval přes internetové aplikace a sociální sítě, projevený zájem doprovázel podle mluvčího „různými legendami“. Prezentoval se jako člen zásahové jednotky, na ženy působil také fotografiemi v uniformě, uvedl Mitáček. „Po navázání osobního kontaktu však policista brzy přicházel s různými požadavky na půjčky peněz od mladých žen,“ doplnil mluvčí.

„Podvodníkovi v uniformě“ hrozí až pět let vězení nebo peněžitý trest. GIBS předpokládá, že o některých takto oslovených a podvedených ženách zatím neví. Mohou se přihlásit na operační středisko inspekce na telefonním čísle 974 839 734.