Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Fotbalový svaz vydal návod, jak na MS v Rusku balit holky. Pak ho radši rychle stáhl

Autor: AKu - 
16. května 2018
18:29

Argentinská fotbalová asociace (ADA) si uřízla pořádnou ostudu poté, co na internet unikly fotografie článku nazvaného „Jak mít šanci u ruské holky“. Ten byla součástí  manuálu, který rozdala novinářům cestujícím na světový šampionát do Ruska. Poté, co kontroverzní materiál unikl na sociální sítě, jej ADA okamžitě stáhla. O události informovala BBC.

Kontroverzní kapitolu zveřejnil na svém twitterovém účtu argentinský novinář Nacho Catullo. Ten se spolu s dalšími novináři a fotbalovými funkcionáři zúčastnil kurzu ruského jazyka a kultury pořádaným ze strany AFA pro ty, kdo cestují na světový šampionát do Ruska. Poté, co kapitola vzbudila na sociální síti pobouření a posměch, funkcionáři ADy manuály novinářům odebrali a nežádoucí obsah z nich odstranili.

ČTVRTFINÁLE MS V HOKEJI 2018 ONLINE >>>

Kapitola je rozdělena do osmi částí a jde bez zbytečných okolků rovnou k věci. Aby argentinští novináři udělali na ruská „děvčata“ dojem, doporučuje se jim „vypadat čistě, hezky vonět a dobře se oblékat“.

Měli by s nimi přitom zacházet „jako s něčím cenným“, neboť „ruské ženy jsou velmi krásné, mnoho mužů se s nimi chce jen vyspat. Ony to možná chtějí taky, ale jsou tu i takové, které se chtějí cítit důležité a jedinečné“. Důrazně se nedoporučuje pokládat hloupé otázky o sexu, neboť „pro Rusy je sex něco velice soukromého a neprobírají ho na veřejnosti“.

„Vezměte iniciativu do svých rukou“

Svést ruskou dívku tedy není podle autora textu zas taková hračka, vybízí proto argentinské muže, aby začali s přípravami brzy: „Ruské ženy mají rády muže, kteří umějí být iniciativní. Pokud nejste sebevědomý muž, měl byste začít nacvičovat konverzaci se ženami“. Neměli by se přitom bát využít své aury šarmantního cizince: „Pamatujte si, že mnoho (ruských žen) toho o vaší zemi moc neví, jste nový a jiný, to je ve srovnání s ruskými muži vaše výhoda“.

Přesto neznámý autor zůstává realistou a nakonec Argentincům doporučuje, aby vybírali pečlivě a soustředili se na ty Rusky, u kterých mohou mít šanci. „Ruské ženy se normálně starají o důležité věci, ale samozřejmě naleznete i takové, které zajímají jen materiální věci, peníze nebo to, že jste fešák, cokoliv vás napadne. Ale nedělejte si starosti, v Rusku je spousta krásných žen, a ne všechny jsou pro vás vhodné. Buďte vybíraví!“

Zdroj z AFA řekl místním médiím, že kontroverzní kapitola byla přejata z internetového blogu. Není jasné, kdo rozhodl o jejím umístění do manuálu. Kontroverzní událost přitom přišla pouhých pár měsíců poté, co argentinská metropole Buenos Aires zažila dosud největší demonstraci žen v Latinské Americe, na které protestující ostře kritizovaly rostoucí sexismus a požadovaly konec násilí na ženách.

 

Zobrazit celou diskusi