Bouračka se stala loni 30. října večer na frekventované silnici mezi Příbramí a Strakonicemi nedaleko Zalužan. Paulis přejel za volantem tereňáku Land Rover v pravotočivé zatáčce do protisměru a smetl protijedoucí dodávku značky Volkswagen. Mohutný náraz odhodil dodávku do příkopu a mimo vozovku skončilo i Paulisovo auto. Řidič (†68) volkswagenu na místě zemřel, spolujezdkyni (45) přepravil vrtulník do nemocnice. Nebohý muž byl nadšený mopedista, sajdkárkrosař a také táta postiženého syna...

Je vinen!

Policie má o míře zavinění jasno: Patrika Paulise už obvinila z usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. „V případě odsouzení mu hrozí jeden rok až šest let vězení,“ potvrdila Blesku Monika Schindlová z příbramské policie.

Jak vyplývá ze znaleckého posudku z oboru dopravy, Paulis nedodržel předepsaný způsob jízdy při pravém okraji vozovky a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu komunikace.

Oživoval jsem ho, ale… Jsem z toho velmi zdrcený. Já sám mám lehčí zranění,“ bylo doteď jediné Paulisovo vyjádření k nehodě.

Známý lékař začal randit s Dvořákovou krátce po jejím rozchodu s manželem Václavem Noidem Bártou (37). Vztah ale nevydržel ani tři čtvrtě roku, loni se rozešli.

Fotogalerie
19 fotografií

Video: Smrtelná nehoda milence Gabriely Dvořákové Patrika Paulise: Takhle to vypadalo na místě!

Video
Video se připravuje ...

Smrtelná nehoda milence Gabriely Dvořákové Patrika Paulise: Takhle to vypadalo na místě! aktu.cz