Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pilulky na hubnutí obsahovaly jed! Dívka byla na místě mrtvá

Autor: csk, jh - 
17. května 2018
16:06

V ukrutných bolestech zemřela před třemi lety Elois Perry (†21). Za její smrt mohly pilulky na hubnutí, které užívala. Jejich účinnou látkou byl zakázaný jed DNP. Kriminalisté prodejce nebezpečných prášků vypátrali a nyní konečně stanuli před soudem.

Zranitelná a utrápená,“ tato slova padla u soudu o Elois, dívce, která trpěla bulimií a kvůli výhodným kšeftům třech prodejců za svou nemoc zaplatila životem.

Smrtelně nebezpečnou medicínu brala kvůli svým komplexům již od roku 2015 a rychle se na ní stala závislá. Podle vědců je přitom zneužívání DNP jako hrát ruskou ruletu. Každá další pilulka může být vaše poslední. To ovšem Elois nevěděla. Vzala si hned osm prášků a na místě zemřela.

Na internetových stránkách, kde prášky pořídila, výrobci lék mazaně popsali jako zcela bezpečný a zdravý. Jeho ingredience se přitom původně používali pro výrobu exploziv v 1. světové válce.

Trojici pachatelů se naštěstí podařilo dopadnout a nyní stojí před soudem: Bernarda Rebelo, Alberta Huynh a Mary Roberts čekají za vraždu vysoké tresty. To však mladičké Elois život nevrátí.

Britská studentka však nebyla jediná, kdo doplatil na chamtivost ziskuchtivých dealerů. Ve stejný rok jako ona zemřelo na následky DNP dalších pět lidí.

 

Video: Dvě matky se předávkovaly s miminky v autě

 

akublender ( 17. května 2018 18:48 )

Pilulky na hubnutí? To se pořád najdou debilové, kteří to kupují?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání