Film, ve kterém hraje hlavní Matt Dillon a objeví se v něm i Uma Thurman, Riley Keough nebo Bruno Ganz, pojednává o sériovém vrahovi. Obsahuje tak scény explicitního násilí a dokonce zobrazuje zabíjení a kruté mučení dětí. A na to neměli ani kritici žaludky.

Zrovna jsem odešel z The House That Jack Built od Larse von Triera. Nechutné. Nabubřelé. Mučivé. Patetické,“ napsal reportér The Oscar Predictor.  „Opustila jsem film uprostřed, protože sledovat střílení a zabíjení dětí není umění nebo zábava,“ napsala Charlie Angela z Al Jazeery.

Zohavuje Riley Keough, znetvořuje děti… a my tam jsme všichni ve formálním oblečení a očekává se od nás, ať to sledujeme?“ tázal se Kyle Buchanana z New York Magazinu. „Lidé odcházejí z filmu Larse von Triera. Jako kdyby nevěděli, na co jdou,“ okomentoval odchod diváků kritik znalý von Trierových filmů.

Snímek se na Filmovém festivalu v Cannes promítal mimo soutěžní kategorii. Stejně šlo ale o velkou událost. Lars von Trier byl totiž v Cannes vyhlášen za nežádoucí osobu. Důvodem byly jeho výroky o Adolfu Hitlerovi. Prohlásil totiž, že nastickému diktátorovi rozumí. Za svá slova se omluvil.

Fotogalerie
12 fotografií