Libor Bouček je zkušený moderátor, který Eurovizi moderoval již několikrát. Bez přípravy by ale do Portugalska vyrazit nemohl. „V podstatě je to několikatýdenní práce, když se uzavře pořadí, tak člověk dělá rešerši a snaží se vypíchnout ty nejdůležitější věci,“ sdělil Libor. 

Během živého přenosu se ale děly věci, na které nebyl připravený. „Hodně věcí si člověk připraví, ale musí si potom vybrat to nejdůležitější, ale je to živý přenos, tak tam jsou i nečekané věci, teď třeba útok na zpěvačku SuRie, kdy jí jeden člověk vzal mikrofon, tak na to se nedá připravit, na druhou stranu, když má člověk na to podklady, tak na to může reagovat adekvátně. Stalo se třeba i to, že se různě přeházely země, které dávaly hlasování,“ okomentoval. 

Libor se snažil dodržovat spánek a nebýt ve stresu, i tak spal jenom šest hodin. „My jsme přijeli v jednu z haly a kolem půl osmé jsem vstával. Měl jsem byt v centru a snažil jsem se nějak soustředit, ale nebylo to nějak náročné, nepařil jsem, byl jsem v klidu a užil jsem si pohodlí a práci v Lisabonu,“ dodává Libor Bouček. 

A jak celou show hodnotí? Byla v něčem jiná než ty předešlé? „Tady ustoupily do pozadí politické věci, které do televize nepatří, na mysli mám teď Jamalu, která účinkovala před dvěma lety, myslím, že to byl zpátky ten čistý hudební a názorový souboj, kde zmizela úplně politika,“ uzavírá moderátor.

Fotogalerie
61 fotografií