Nebezpečné předměty na vozovkách byly evidovány především v ulicích Tuchotická, Chmelická a Chotěnovská. Všechny tři jsou k nalezení v jižní části Újezdu nad Lesy. Strážníci ovšem zaznamenali i další případy různých předmětů na vozovce v dalších částech čtvrti. Jedná se především o kameny, tyče či jiné pevné překážky, které na vozovce nemají co dělat.

Za harampádí na vozovce hrozí pokuta

„Jedná se o nezákonné jednání, které může být postiženo jako přestupek s poměrně vysokými finančními sankcemi,“ stojí v tiskové zprávě městské části Praha 21. Radnice proto bude muset předměty z vozovek či z travnatých pásů podél nich odstraňovat, aby nedošlo k nějakému neštěstí. Nejprve však nabádá své občany, aby tak činili sami.

Pevné »překážky« lze sice na vozovku umístit, ovšem jen na základě povolení silničního úřadu, vlastníků komunikací a Policie ČR. Podmínkou však je, že daným předmětem nebude ohrožena bezpečnost a plynulost silničního provozu, což v případě kamenů nebo tyčí je. Pokud by se situace opakovala, bude muset Praha 21 požádat o součinnost Policii ČR.