Večírky a alkohol vyměnila za obyčejnou vodu! Zhubla tak o 14 kilogramů!

Ve dvaceti letech pila téměř denně alkohol, dnes pouze výjimečně
Foto: Instagram
13. května  2018 
 06:00

Nejméně třikrát týdně byla v baru, pivo a cider tekly proudem a kocoviny nebraly konce. Takový byl před sedmi lety životní styl Jelly Devote, kterou sleduje na jejím Instagramu přes půl milionů lidí. "Ani si nepamatuji, kolik jsem toho vypila. Jen vím, že to bylo opravdu hodně," vzpomíná na své divoké období Jelly.

Dnes, v sedmadvaceti letech, si dopřává pouze ob týden skleničku až dvě vína nebo šampaňského. Postava se jí za uplynulé roky výrazně změnila. Fotografie její proměny nasbírala na Instagramu 13 500 lajků, což bylo tehdy tisíckrát více než u ostatních příspěvků.

Vyvážená strava a zdravý přístup k životu šel ruku v ruce s vyřazením alkoholu. Dříve byl její jídelníček založen na instantních jídlech, hranolcích, brambůrcích, tučných omáčkách a litrech limonád. Ani pohybu moc nedala. "Jenom jsem chodila na párty nebo ležela na gauči," komentuje svou minulost Jelly.

Ke změně ji motivovala nelichotivá fotografie v bikinách a kritická slova babičky, která si neodpustila okomentovat její kypřejší tvary. "To byl okamžik, kdy jsem se rozhodla pro změnu," dodává Jelly, která tímto zahájila boj s kily pravidelným cvičením.

V tu dobu si uvědomovala, že nemůže mít zdravé tělo i mysl, když bude pokračovat v téměř denní konzumaci alkoholu, a tak vyměnila pivo za vodu. Své stravování postavila na pěti až šesti malých jídlech denně, bohatých na zeleninu, zdravé tuky a bílkoviny. Jednou za čas si ale ráda dopřeje i donut.

Po čtyřech měsících jí váha klesla o čtrnáct kilo, a to i přes komplikace v podobě zranění zad, kvůli kterému musela na nějakou dobu cvičení přerušit. "Když jsem se mohla vrátit do posilovny, zamilovala jsem se do cvičení ještě více," vzpomíná Jelly, která se přestala tolik upínat na váhu a začala mít své tělo ráda. A hubla dál, nakonec shodila skoro třicet kilo. 

Díky úspěšnému Instagramu je Jelly hodně na cestách. Ani to jí ale nebrání v pravidelném cvičení, ideálně pětkrát týdně. Svůj trénink si odcvičí v hotelovém pokoji, a jako zátěž používá posilovací gumu nebo batoh. Aby zůstala aktivní, chodí ráda po horách. "Vypadám a žiji úplně jinak než kdy dřív. Nikdy jsem se necítila lépe," dodává Jelly.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji