Lejla Abassová pomáhá lidem v Africe. Tentokrát pro ně zařídila sponzorský dar, který zahrnoval 10 000 dámských vložek. Problém ale nastal v momentě, kdy musela tuhle zásilku dopravit až do Keni. Moderátorka si s tím ale nedělala těžkou hlavu a požádala o pomoc svého přítele. Následně celý příběh zveřejnila na sociální síti. „Jak jsme již zmiňovali, hygiena obecně se v Keni bere velice vážně. Nicméně intimní témata, mezi která menstruace beze sporu patří, jsou stále tabu,“ napsala na sociální síti Lejla Abassová. 

„Sanitární pomůcky pro dámskou hygienu jsou pro tamní dívky a ženy v podstatě téměř nedostupnou komoditou. Obvykle se využívají ručně ušité "bochánky", do kterých se dávají kusy látek a ty se obměňují. Představte si, jak je to asi příjemné a zdravotně bezpečné ve čtyřicetistupňových vedrech,“ právě proto se rozhodla obyvatelům pomoct. 

„Navíc přístup k vodě je velmi omezený, v oblasti je jedna řeka, takže velmi záleží, jak daleko od ní rodina bydlí. Díky všem těmto a také tradičním faktorům je dívka v období menstruace považována za "nečistou". Často tedy zůstává doma a tím tak přerušuje školní docházku. Každý měsíc. Dámské hygienické pomůcky jsou tudíž opravdu darem z nebes,“ uzavřela na sociální síti moderátorka Lejla Abassová.

Lejla společně se svým přítelem vychovává syna Davida a společnou dceru Iman. Ani ne rok po porodu ohlásila další těhotenství. Lejla s Turkem Volkanem čeká dvojčata.

Fotogalerie
36 fotografií