Exkluzivní večer je vždy oslavou prolínání módy s uměním a každý rok má jiné téma. To letošní neslo název Nebeská těla: Móda a katolická představivost.

Hostitelkou byla zřejmě naposledy obávaná šéfredaktorka Vogue Anna Wintour (68). Letos by totiž měla v čele prestižního módního časopisu po 30 letech skončit. Ač se železná lady Wintour téměř nikdy nesměje, v róbě od Chanelu rozdávala úsměvy na všechny strany. 

Módní téma většina celebrit dodržela a z kreativních modelů, které světové hvězdy vynesly přecházel zrak.

Rihanna (30) - jako sexy papež

Jak už bývá železným všechny strany. zvykem, největší poprask svým outfi tem způsobila dračice z Barbadosu. Stříbrnou róbu s papežským čepcem jí nachystal módní dům Maison Margiela.

Rihanna
Autor: profimedia.cz

Madonna (50) - jako černá královna

Salon Jean-Paul Gaultier zpěvačku oblékl jako gotickou královnu ve smutku. Na bálu pak i vystoupila s tematickým hitem Like a Prayer (Jako modlitba).

Madonna
Autor: Reuters, ČTK

Katy Perry (33) - jako opožděný archanděl

Zpěvačka kvůli poruše auta málem defi lé nestihla! Newyorský provoz nakonec zdolala, ale ne vzduchem, ačkoli zlatá róba Versace obsahovala obří andělská křídla.

Katy Perry
Autor: Reuters, ČTK

Sarah Jessica Parker (53) - jako Čingischán s betlémem

Výpravná zlato-rudá róba Dolce&Gabbana s vlečkou a kloboukem působila jako zjevení z Číny, kdyby... Kdyby se v klobouku neskrýval křesťanský betlém!

Sarah Jessica Parker
Autor: Reuters, ČTK
 

 

 

Fotogalerie
109 fotografií

O Met Gala 2019 čtěte ZDE