Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Z kostřičky ve vypelichaném kožíšku zdravý hafan: Pes byl tak vyhublý, že nešlo poznat, jaké je rasy

Autor: shp - 
9. května 2018
11:28

Když dobrotivý Rico Soegiarto našel v ulicích Denpesaru na Bali zuboženého pejska, byl v tak špatném stavu, že nedokázal pomalu ani sám stát. Vyl vyhublý na kost, měl vypelichaný kožíšek a bylo vidět, že brzy zemře. Horko těžko se dalo poznat, o jakou rasu jde.

Rico se rozhodl, že se čtyřnožce pokusí zachránit. Omyl mu kožich, ošetřil ho proti vším a dalším parazitům, ale musel opatrně, protože měl pejsek na lysinách boláky.

Poté ho vzal k veterináři, který ho z nejhoršího ošetřil. Rico si pejska adoptoval a vzal ho k sobě domů. Správně ho krmil, dal mu lásku a pohlazení. Nyní je zvíře k nepoznání.

Pamatujete si ještě? To je pes, kterého jsem našel před 10 měsíci,“ napsal Rico na Facebooku k videu, kde se mazlí se svým pejskem. Dneska je už jasně vidět, že jde o krásného huskyho.

Kdyby ho ale Rico nenašel, byl by osud pejska zpečetěn. Hafan měl štěstí v neštěstí, spousta opuštěných psů na ulicích v Bali umírá v děsivých podmínkách. Kéž by bylo více lidí, jako je Rico.

crab ( 10. května 2018 13:00 )

takovych hodnych lidi by melo byt vic. Pejsek je ted stastny a urcite silne oddany svemu panovi.

bibijana ( 9. května 2018 19:59 )

,naprostý souhlas. Ještě bych dodala,aby si psa nepořizovali i lidi,co nemají čas a lidi, kteří bydlí v panelácích. Pes vyžaduje péči skoro jako malé dítě, chce procházky, proběhnout se po zahradě,vyžaduje pozornost a lásku člověka, nesnáší samotu. Nejhorší na tom jsou psi,zavření od rána do večera v bytech, unavení majitelé se psy na vodítku udělají maximálně jedno kolečko kolem baráku a pes se nestačí ani pořádně vyvenčit.Je to týrání zvířat.

Ella21 ( 9. května 2018 19:19 )

Byla bych ráda..kdyby lidé, co mají problém uživit už sami sebe..si nepořízovali žádná zvířata..Pes , to není jen žrádlo, je to taky veterina, poplatky za psa a to cca tak na 13 let...

pekaaaros ( 9. května 2018 15:39 )

není to kachna?

ivuska1 ( 9. května 2018 15:04 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi