„Já jenom vím, že léta trpěl cukrovkou a potom že někdy od července marodil a začal hubnout. To je vše. Vídali jsme se poměrně často, ale na nic si nestěžoval,“ líčil pro Aha! Náhlovský, kterého smrt kamaráda zaskočila.

Když se s ním nedávno viděl, ani ve snu ho nenapadlo, že je to jejich poslední setkání. „Mluvil jsem s ním naposledy před dvěma týdny a zdál se mi být v pohodě a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že spolu mluvíme naposled,“ uvedl komik. Ten spolu s Mladým vystupoval pětatřicet let a odehrál s ním na 3500 představení. „Nemluvil jsem ani s jeho ženou, takže neznám bezprostřední příčinu jeho smrti. Snad se to dozvím na pohřbu,“ dodal Josef.

Svou nemoc bavič tajil i před dalšími kamarády a známými. „Znali jsme se moc dobře. Byl to velice chytrý, vzdělaný a životaschopný člověk. Neměl rád, když si někdo na něco stěžoval, protože ani on si nikdy na nic nestěžoval. Ke všemu se stavěl čelem, bez nářků a pláče,“ popsal jejich vztah také režisér Jiří Adamec (70), který Mladého a Náhlovského poprvé představil na televizní obrazovce a režíroval řadu jejich estrád.

Ani on ale nic netušil. „Pepíka jsem viděl asi tak před dvěma měsíci na jedné akci. Nevypadal vůbec nemocně, zhubl a slušelo mu to. Když akce skončila, probírali jsme ještě dlouho politiku a také kuli nějaké pracovní pikle. Jeho smrt mě šokovala,“ svěřil se režisér.

VIDEO:  Baviči Novotnému tajili smrt kamaráda! O náhlém úmrtí Mladého (†63) ani slovo!

Video
Video se připravuje ...

Baviči Novotnému tají smrt kamaráda! O náhlém úmrtí Mladého (†63) ani slovo! Blesk TV

„Znali jsme se osobně, bydleli jsme kousek od sebe, byli jsme víceméně sousedé. Navštěvovali jsme se a byli jsme si docela blízcí. Vůbec jsem netušila, že je nějak vážně nemocný. Vždycky když jsme se potkali, tak byl plný života a energie,“ zavzpomínala také zpěvačka Heidi Janků (55), která loni přišla o manžela Ivo Pavlíka (†84).

„Nenechal na sobě nic znát, mě to hrozně zasáhlo. Když jsem ho viděla naposledy před rokem na jedné oslavě narozenin, tak byl naprosto v pohodě, bez jakýchkoliv známek nějaké nemoci. Je pravda, že ten náš společný známý říkal, že se mu zdálo, že pak začal nějak hubnout,“ přiznala Heidi.

Možná o něco zasvěcenější byl šéfdramaturg zábavy TV Nova a výkonný ředitel ČT1 Radan Dolejš (54). „Věděl jsem, že je nemocný, ale netušil jsem, že to půjde tak rychle. Viděl jsem ho před pár měsíci a tohle by mne v životě nenapadlo,“ nechápe zdrcený muž, který se počítal mezi pár nejlepších přátel zesnulého. „Na co zemřel, může potvrdit jedině jeho rodina, to je příliš intimní věc,“ doplnil.

Cukrovka mu změnila život

Mladý, který zemřel v neděli, přitom léta trpěl cukrovkou. S tou se ale vyrovnal velmi dobře. „Musel jsem přehodnotit svůj život. Ale ta nemoc není žádná tragédie, nevyřadí vás ze společnosti. Je zákeřná, jen když na ní kašlete. Upravil jsem stravu, hraju víc tenis a jsem aktivní,“ tvrdil bavič, kterého v posledních letech živila také výroba vrtulníků, které prodával za velké peníze.

„Ta nemoc je takový políček nebo vztyčený prst. Párkrát za týden se změřím, a když mám moc cukru, tak jdu něco dělat. A když vím, že přijdou Vánoce, tak abych mohl normálně jíst, tak začnu víc běhat,“ dodal v jednom z rozhovorů. Ovšem příčinou jeho úmrtí bylo zřejmě jiné onemocnění, které mohla cukrovka zhoršit.

VIDEO: Smrt baviče Mladého (†63): Zabila ho skutečně nemoc, kterou má každý desátý Čech?!

Video
Video se připravuje ...

Smrt baviče Mladého (†63): Zabila ho nemoc, kterou má každý desátý Čech! Blesk TV

 

 

 

 

Fotogalerie
38 fotografií