Celkem třikrát v rozmezí druhé až páté hodiny ranní šla trojice mužů „očíhnout“ divadlo v ulici Komunardů, než napotřetí udeřila a vlámala se do divadla. Světlíkem ve střeše se jeden z pachatelů spustil do kanceláře a prohledal všechny zásuvky.

„Odnesli si dvě videokamery, stativy, tablety, paměťové karty a finanční hotovost. Celý případ je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Vzhledem k výši způsobené škody hrozí mužům v případě dopadení a odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi,“ komentuje krádež policejní mluvčí Jan Rybanský.

Paměťové karty a kamery, které pachatelé uloupili, obsahovaly i záznamy ze sobotních zkoušek herců k připravovanému filmu „Blátem po hlavě“. Usilovná práce celého štábu tak vyšla vniveč.

Porušilo divadlo zákon?

O pomoc při hledání požádalo divadlo ještě před prvními výsledky pátrání policie. Na svůj facebookový profil umístila La Fabrika fotku muže z bezpečnostní kamery. Tento status do dnešního dne sdílelo více než osm tisíc uživatelů. Takový projev solidarity se však může divadlu vymstít.

Video
Video se připravuje ...

Video krádeže v La Fabrice Policie ČR

Pokud se dotyčná osoba zobrazená na fotografii bude cítit poškozena, může se obrátit na soud a řešit celou věc v rámci občanskoprávního řízení. Na druhou stranu žádná interpretace jakéhokoli zákona nemůže být odtržena od vnímání spravedlnosti ve společnosti. Je třeba ctít také zásadu, že se každý může přiměřeným způsobem domoci svého práva, pokud bylo zasaženo do jeho zákonem chráněných zájmů. Důležité přitom je, aby to bylo přiměřeně a za podmínky, že je jasné, že zásah veřejné moci nepřijde včas,“ přibližuje zákon tiskový mluvčí Úřadu pro ochranu osobních údajů Tomáš Paták.

Pokud znáte hledané osoby nebo máte nějaké informace, obraťte se na Policii ČR.

Fotogalerie
5 fotografií