Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dopadli známou popíračku holokaustu (89) na útěku. Vyhýbala se vězení

Autor: ČTK, Mii - 
8. května 2018
10:02

Zadržet známou popíračku holokaustu Ursulu Haverbeckovou se v pondělí podařilo německé policii. Seniorka (89) byla odsouzena k vězení, minulý měsíc do něj však nenastoupila. Policie ji vypátrala ve městě Vlotho ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko.

Státní zastupitelství v dolnosaském Verdenu předtím uvedlo, že Haverbecková je na útěku. Žena byla odsouzena v celkem osmi případech za popírání holokaustu a podněcování k nenávisti a má si odsedět dohromady dvouletý trest. Nastoupit ho měla 23. dubna, ale neučinila tak, oznámilo minulý týden po vypršení příslušné lhůty státní zastupitelství.

Poslední, šestiměsíční trest vynesl soud loni v říjnu. Šlo o případ z ledna 2016, kdy Haverbecková veřejně prohlásila, že nacistická genocida židů se nikdy neuskutečnila a že nikdy neexistovaly ani plynové komory v Osvětimi. V roce 2015 byla Haverbecková odsouzena také za výrok, že holokaust je největší lež v dějinách. Sama se na svých internetových stránkách označovala za „neohroženou bojovnici za pravdu“. Dosud za mřížemi nikdy neskončila.

Její manžel Werner Georg Haverbeck, který zemřel v roce 1999, byl za války určitou dobu ve vedení nacistické strany NSDAP.

Nacisté a jejich spojenci během druhé světové války vyvraždili v rámci takzvaného konečného řešení židovské otázky téměř šest milionů převážně evropských židů. Popírání holokaustu je v Německu trestné.

Antonin Blaha ( 8. května 2018 18:25 )

 Janadruhou same vymysly?Po 93 vam urcite vse vratili a Vy protoze jak rikate mate vrely vztah k rodinnemu majetku jej zdarne rozmnozujete aby vasi predci nezemreli zbytecne.Pokud to tak neni jste bezcharakterni egoisticky jedinec ktery se svym zivotem nebude spokojen za zadneho rezimu😂😂😂

baronessa ( 8. května 2018 15:43 )

kolik ti je, pamětnice??

Dais ( 8. května 2018 13:20 )

Stáří stářím vydírá. Babizna.

platykodon ( 8. května 2018 12:40 )

pekaaaros ( 8. května 2018 12:08 )

Kdyby žila na Sudetech, tak už to maj oba za sebou. Ale to by teď chodil kníže Karel Schwarzenberg s Kalouskem a celou progermánskou TOPkou a zasévali by do Čechů komplex viny, že vlastně zabili chudáky Němce, takže máme na rukou jejich krev a nemáme si co vyčítat.

Zobrazit celou diskusi