Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nechci na svém pohřbu Trumpa, chválí tyrany, vzkázal McCain s nádorem na mozku

Autor: ČTK, Mii - 
6. května 2018
11:45

Intimní prosbu svěřil svému okolí americký senátor John McCain. Nepřeje si, aby se prezident Donald Trump účastnil jeho pohřbu, informuje list The New York Times. Jednaosmdesátiletý republikán z Arizony již rok bojuje s rakovinou mozku a očekává, že brzy zemře. Zákonodárce má se svým spolustraníkem Trumpem dlouhodobě napjaté vztahy. Bílý dům by na jeho pohřbu měl zastupovat Trumpův viceprezident Mike Pence.

McCain ve své nové knize, která má vyjít tento měsíc a jejíž výňatky byly nedávno zveřejněny, ostře kritizuje Trumpa. Ten podle senátora nehájí americké hodnoty, jelikož chválí tyrany, očerňuje tisk, ignoruje lidská práva a ponižuje uprchlíky.

„Pochlebováním si ho spřátelíte, kritikou znepřátelíte,“ uvedl ve svých pamětech McCain, jehož komentáře týkající se zahraniční politiky jsou jedny z nejrespektovanějších mezi republikány.

Špatné vztahy mezi McCainem a Trumpem se projevily během kampaně před prezidentskými volbami v roce 2016, kdy Trump zpochybnil válečné zásluhy McCaina, který v 60. letech padl do zajetí během bojů ve Vietnamu.

McCain otevřeně odmítl podpořit Trumpa proti jeho demokratické rivalce Hillary Clintonové kvůli zveřejněným nahrávkám z minulosti, které zachycovaly Trumpovy neuctivé a obscénní výroky o ženách. Loni McCain hlasoval proti zrušení systému zdravotního pojištění bývalé hlavy státu Baracka Obamy, čímž torpédoval Trumpův hlavní volební slib a Trumpa rozhněval.

gladio ( 6. května 2018 11:55 )

terorista zakladatel islámského státu McCain se nám zbláznil USA NATO fašistické zlo provedlo další beztrestný válečný zločin krvavou občanskou válku v sýrii vyvolalo fašistické zlo USA a jeho spojenci , NATO Izrael, každá obět této války padá na hlavu USA , občanskou válku v arabských zemích puče muslimského bratrstva vyvolaly USA Vůdci arabských revolt se školili za americké peníze http://www.novinky.cz/.../231298-vudci-arabskych-revolt... Řada mladých vůdců nynějších arabských revolucí získala americký výcvik a jejich seskupení dostávala finanční podporu z USA fašistická diktatura USA ,na své nelegální okupační vojenské základně v Sýrii cvičí teroristické jednotky ,EU drží tlamu ,žádné sankce na agresivní USA nechystá http://www.novarepublika.cz/2017/12/rozvedka-informovala-o-priprave.html v Sýrii zatčeni důstojníci Britské SAS,američan, a izraelec , řídili odpor teroristů DAEŠ islámského státu - žádné předávání USA a Británii ale tyto teroristy popravit http://www.novarepublika.cz/2018/03/spojeni-mezi-britanii-daes-jiz-nelze.html Spojení mezi Británií a DAEŠ již nelze nijak skrýt islámský stát , terorismus řídí zrůdné fašistické diktatury usa a nato okamžitě vystoupit z teroristických států EU NATO ,vyhostit teroristy z USA Islámský stát vytvořily USA a Saudská Arábie prohlašuje expremiér státu Katar ,mainstream v USa i čr drží tlamy http://www.novarepublika.cz/2017/11/jgjatras-otresne-odhaleni-zlocinny.html Někdejší premiér Kataru vydal svědectví o tom, jak jeho země, řízena Spojenými státy a pod jejich dohledem, spolupracovala se Saudskou Arábií a Tureckem při dodávání zbraní a peněz džihádistickým povstalcům v Sýrii. McCain se fotil s islámskými extrémisty a neonacisty! fuhrer republikánů v USA je terorista http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/mcadams-mccain-se-fotil-s-islamskymi-extremisty-a-neonacisty / V loňském roce se John McCain „zviditelnil", když se fotografoval s extremis

Zobrazit celou diskusi