Kupce na dvoupatrovou vilku v Jevanech nesehnal Petr ani po dvou letech. Podíl na tom má možná i dost vysoká cena. Svoboda totiž před lety žádal za dům a některé kousky nábytku po skladateli 75 milionů a zřejmě zatím nehodlá slevit.

Prodej je oříškem i pro zkušené makléře, jelikož nemovitost figuruje pouze v neveřejné nabídce, a tak si ji nemůže koupit leckdo. „To nechám bez komentáře, jestli se nebudete zlobit,“ nechtěl Svoboda junior pro Aha! vysvětlovat své důvody.

Ovšem kdyby se mu podařilo vilu prodat, vytrhlo by mu to trn z paty. Jelikož chce natočit snímek o islámu s názvem Jako v ráji, shání na něj sponzory a podle důvěryhodných informací potřebuje dohromady tři miliony eur, tedy v přepočtu 75 milionů korun. „Jednáme s Českou a Slovenskou televizí, máme i privátní sponzory, ale je to velký měšec k naplnění,“ povzdechl si Petr.

Ten spolu s manželkou Lucií Gážiovou (39), která k filmu napsala scénář, hledal nejprve pomoc u grantové komise Státního fondu kinematografie, ovšem bez úspěchu. Dvojice se proto obrátila na veřejnost. „Přišlo mi to jako bezvadný úspěch, že jsme vybrali nějakých sto osmdesát tisíc. Lidi sáhli do kapsy a posílali nám to po pár stovkách,“ okomentoval úspěch veřejné sbírky Svoboda.

Ten přitom před časem z dědictví po slavném otci získal údajně největší podíl. Ze zhruba 60 milionů získal 17 326 000 korun a do klína mu spadla i vila v Jevanech, které se vdova Vendula Pizingerová (46) vzdala.

VIDEO: Vendula Pizingerová na koncertu pro manžela: Vytěžila 604 000 korun!

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová na koncertu pro manžela: Vytěžila 604 000 korun! Luboš Procházka, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
44 fotografií