Pokud hledáte inspiraci pro svůj balkón, lodžii či terasu, jste na správném místě. A nemusí jít jen o pár truhlíků s muškáty. I na tak malém prostoru se totiž dá zahradničit. Stačí jen sehnat jednu či dvě staré dřevěné europalety, vzít do ruky smirkový papír, kleště, kus netkané textilie, sponkovačku nebo kladivo a pár hřebíků a už za hodinu může být vertikální zahrada připravena k osázení.

Pak už je jen na vás, zda zvolíte okrasnou, nebo užitkovou variantu. Případně můžete mít třeba na každé straně jednu. Tímto způsobem se dají pěstovat například bylinky, jahody, salát, ale i skalničky a okrasné květiny.

Jak na to:

Paletu začistěte smirkovým papírem a pokud ji chcete natřít barvou nebo namořit, udělejte to nyní. Použijte voděodolnou barvu. Na zadní stranu připravené palety pak sponkovačkou po asi pěti centimetrech připevněte dvojitou vrstvu netkané textilie tak, aby překryla celou zadní stranu a boky a vytvořila dno ve spodní části. Pokud nemáte sponkovačku, použijte kladivo a hřebíky. Stejným způsobem vytvořte dno i u dalších příček. Pak už je jen naplňte zeminou a osázejte.

Jestli máte malou představivost, podívejte se do naší galerie, kde najdete více než padesát fotografií těch nejnápaditějších paletových zahrádek:

Fotogalerie
1 fotografie