Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němečtí rappeři s antisemitskými texty se chystají na exkurzi do Osvětimi

Autor: ivm - 
3. května 2018
20:25

Dva němečtí rappeři ve svých textech zlehčují zločiny holokaustu, který v Německu stále vyvolává bouřlivé reakce společnosti. Teď se ale chystají podívat se do koncentračního tábora v Osvětimi, uvedl web televize BBC.

Farid Bang a Kollegah naplánovali svoji návštěvu do osvětimského koncentračního tábora na červen, přesné datum ještě není jisté. I přes vlnu kritiky, která se na ně kvůli kontroverzním textům neustále spouští, byli minulý měsíc oceněni prestižní hudební cenou Echo 2018.

Návštěvu Osvětimi jim navrhl jeden ze známých německých rockových zpěváků Marius Müller-Westernhagen, který oba rappery vyzval k tomu, aby se podívali do koncentračního tábora a poznali tak krutost vyvražďování Židů. 

„Problém je v tom, že si mladá generace neuvědomuje hrůzy minulého století, pokud lidé mají tendence zlehčovat brutality holokaustu, měli by tato místa navštívit. Věřím, že je pohled na otřesné podmínky, ve kterých Židé žili, okamžitě usměrní,“ dodal rocker Müller-Westernhagen.

O produkci dvou rapperů se už začala zajímat policie, která nyní oba mladíky vyšetřuje. Vyšetřovatelé hodnotí, zdali se texty nevymykají morálním hodnotám nastaveným po druhé světové válce. V jedné písni zpěváci například hovoří, že „mé tělo je vypracovanější než vězňů z Osvětimi“ nebo „udělej zas nějaký holokaust, přijď s Molotovým koktejlem“.

Video  Prohlédněte si výstavu Místa utrpení, smrti a hrdinství.  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

19.3.1977 ( 3. května 2018 20:36 )

Super....a stavte se v Čechách tady hafo adeptů taky co potřebuji exkurzi

Zobrazit celou diskusi