Policie vyrazila na místo v pondělí krátce před půlnocí. „Přijali jsme oznámení o nálezu těla bez známek života. Tělo ženy našli náhodní kolemjdoucí a zavolali záchranku. V současné době zjišťujeme její totožnost a okolnosti celého případu,“ řekla v noci na místě činu policejní mluvčí Veronika Hokrová.  „Mohu potvrdit, že jsme na místo vyjeli. Lékař konstatoval smrt, aniž by zahájil resuscitaci,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Bodná rána v těle?

Mrtvola ženy ležela na cestě, která vede podél řeky Radbuzy v blízkosti Papírenské lávky spojující městské čtvrti Slovany a Doudlevce. Na místo přijel soudní lékař kvůli viditelným stopám násilí na těle mrtvé ženy. Podle informací Blesku měla žena v těle bodnou ránu a bylo jí mezi dvaceti a třiceti roky. Policie zatím nevyloučila, že by mohlo jít o vraždu. „Prověřujeme i to, jestli se nejedná o násilnou trestnou činnost. Další informace by mohli vyšetřovatelé uvolnit v průběhu dne,“ dodala Hokrová.

Kolem poledne pak policie oznámila, že už ví, kdo mrtvá žena je. "Policisté už mají totožnost. Na místě zajistili maximální možný počet stop, byl nalezen i nůž. Zajištěné stopy a předměty budou podrobeny zkoumání," uvedla mluvčí. Vyslýchají svědky a prověřují veškeré okolnosti.

Fotogalerie
5 fotografií