Zhruba v čtyřmetrové hloubce silážní jámy skončil okolo desáté hodiny ráno policejní vůz. Jeho posádka měla v tu chvíli štěstí, že si zachovala duchaplnost, a potápějící se vozidlo zavčas opustila. Příčiny toho, proč služební vůz skončil ve vodě, budou šetřit jejich kolegové.

„Mohu potvrdit, že policie prošetřuje událost, kdy jeden z policejních služebních vozů skončil v zatopené silážní jámě,” uvedla pro Blesk.cz mluvčí policie Středočeského kraje Eva Hašlová. Policie událost šetří jako škodní událost.
Video
Video se připravuje ...

Policejní vůz sjel z neznámých příčin do jímky plné vody. Vytahovat jej museli hasiči. David Malík

„Byli jsme ze strany Policie ČR požádáni o asistenci při vytažení vozidla ze zatopené jámy v oblasti mezi Zápy a Brandýsem nad Labem,” uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. „Pomocí jeřábu jsme pomáhali vyprošťovat policejní služební vozidlo.”

Co se stalo?

K události došlo na přehledné polní cestě. Bývalá silážní jáma, která je navíc označená betonovými kolíky, na první pohled budí dojem „mělké louže”. Zda-li skrz ní chtěli policisté jet záměrně a podcenili její hloubku, či se jednalo o skutečně neobvyklou náhodu ukáže až šetření. Podstatné je, že se naštěstí nikdo nezranil.

Fotogalerie
11 fotografií