Běsnění skupiny Nizozemců odstartoval zřejmě okamžik, kdy je Miroslav napomenul, aby v restauraci nepili vlastní alkohol. Během rvačky která trvala přes minutu, skončil číšník na zemi a dva z útočníků ho kopali a bušili do hlavy a zad. 

Muž pak skončil ve vážném stavu v nemocnici a dva dny strávil v umělém spánku. Boj o život vyhrál, čeká ho ale ještě náročná bitva o zdraví. Žene ho ale touha, co nejdříve se vrátit ke svému synkovi. "Nejvíc si přeji, abych byl zdráv jako před začátkem tohoto nešťastného incidentu, co se mně udál. Taky mě čeká těžká operace. Doufám, že nebudu mít trvalé následky do budoucna a vše dopadne výborně. Abych se mohl dále plně věnovat roli otce, bez nějakých dalších psychických újem na zdraví," vzkázal Miroslav deníku Právo po svém zmocněnci bývalém kriminalistovi Jiřím Brychovi.

Napadený dál zůstává na jednotce intenzivní péče, kde ho navštěvuje jeho rodina, která za ním jezdí z Brna. "Míra je s rodinou v každodenním kontaktu, ať návštěvou, či telefonicky. Myslím, že se to neliší od jiného pacienta, který musí ležet v nemocnici, a rodina ho buď navštěvuje, nebo mu volá. Samozřejmě má na něj rodina pozitivní vliv," uvedl Brych.

Dva nizozemští bratři, kteří za útok skončili ve vazbě (další tři jejich kumpáni dostali podmínky), prý Miroslavovi nabídli odškodnění. Muž to ale zatím příliš neřeší, stejně jako případnou výši trestu. "Tohle je věc, která teď není na pořadu dne. Důležité je to, aby se co nejrychleji vrátil do normálního života. Za sebe jako za dlouholetého praktika můžu říct, že to, že obvinění chtějí klienta odškodnit, beru nyní trochu s rezervou. Podobné situace jsem zažil mnohokrát. Jsme v první fázi vyšetřování a až čas ukáže," uvedl bývalý kriminalista. Mužům hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let vězení, právní  klasifikace činu se ale ještě může změnit.

Fotogalerie
27 fotografií